DMX, rapper

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
DMX, rapper

Rapper en acteur DMX (50) overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De Amerikaanse rapper Earl Simmons, beter bekend als DMX, is vrijdag op 50-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie bekendgemaakt aan Amerikaanse media. 

"We zijn enorm verdrietig dat onze lieve DMC, geboren als Earl Simmons, op 50-jarige leeftijd is overleden in het White Plains-ziekenhuis. Zijn familie was al die dagen bij hem toen hij in coma lag", meldt zijn familie in een statement. "Earl was een vechter die heeft gevochten tot het einde. We zullen de tijd die we met hem gehad hebben altijd blijven koesteren."

In coma na een hartstilstand

De rapper scoorde de afgelopen jaren o.a. hits met Ruff Ryders’ anthem en Stop being greedy en dook als acteur op in o.a. Belly, Romeo Must Die en Cradl 2 the Grave. Hij kreeg vorige week vrijdag een hartstilstand, en lag sindsdien in coma. Volgens entertainmentwebsite TMZ, die de ontwikkelingen op de voet volgde, was er daarna geen hersenactiviteit meer vastgesteld. In de dagen die volgden, begaven meerdere organen het. De geruchten gaan dat dit alles werd veroorzaakt door een overdosis drugs, maar dit is nooit bevestigd.

Privacy

DMX laat zijn verloofde Desiree en vijftien kinderen (van negen verschillende vrouwen) achter. Zijn familie vraagt of de media en fans hun privacy willen respecteren. Details over een uitvaart zullen later worden onthuld.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder