Boer Geert Jan

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Boer Geert Jan

Ramp: BZV-boer Geert Jan verliest boerderij!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Boer Gert Jan werkte in Boer Zoekt Vrouw op de lachspieren met zijn rare fratsen, zoals zijn verkleedpartij met een konijnenpak. Momenteel heeft hij minder te lachen: het lijkt erop dat Geert Jan zijn boerderij kwijtraakt.

Weekblad Story en Shownieuws berichten over de situatie van Geert Jan. Geert Jan bakkeleit al jarenlang met de gemeente Amsterdam die zijn grond nodig heeft. Lange tijd won hij de rechtszaken maar nu is het tij gekeerd. Geert Jan moet zijn grond eind juni verlaten en heeft geen plek meer voor zijn paardenfokkerij. “Ik heb ergens nog een stukje grond, maar niet genoeg voor alle paarden."

Geert Jan: ex-boer?

“Ze willen eigenlijk het gebied onder water zetten voor de natuur. Dan gaan ze rietsigaren erin zetten: uiteindelijk gaan ze die oogsten en dan worden er isolatieplaten van gemaakt. Dan kan Amsterdam duurzaam zijn, maar die fabriek is er nog helemaal niet!”

De boer kan in zijn huis blijven wonen, maar zijn bedrijf is hij eigenlijk kwijt. “Ik moet wel inkomsten hebben om er te kúnnen blijven wonen. Ik ben er geboren, mijn vader woonde er en mijn grootvader. Het is de vraag of m’n kleinzoon er straks nog komt. Dat weet ik nog niet.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder