Ralph Fiennes had de rol van Voldemort bijna geweigerd?!

Veronica Superguide logo
Ralph Fiennes had de rol van Voldemort bijna geweigerd?!

Ralph Fiennes had de rol van Voldemort bijna geweigerd?!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Ook al is Harry Potters aartsvijand Lord Voldemort uitgegroeid tot één van de meest beroemde filmschurken ooit, toch had het weinig gescheeld of acteur Ralph Fiennes had de rol geweigerd. Dit onthulde hij afgelopen weekend in de show van Jonathan Ross. Zijn familie moest hem overtuigen om de rol aan te nemen!

Onwetendheid

“In alle eerlijkheid wist ik vrijwel niets van zowel de films als de boeken”, zo bekende de acteur achter de neusloze schurk. “Ik werd benaderd door de producenten, maar uit onwetendheid dacht ik ‘dit is niks voor mij’. Ik was zo stom om de boot af te houden, en om te aarzelen. Wat me over de streep trok was dat mijn zus drie dochters heeft die toen 12, 10 en 8 waren. Mijn zus zei: ‘Waar heb je het over? Dit moet je doen!’”

Zo eng als maar kan

Toen Fiennes eenmaal de rol van The Artist Formerly Known As He Who Shall Not Be Named had geaccepteerd, ging hij er ook echt voor. Hij wilde Voldemort zo eng maken als maar mogelijk was. Ralph wist dat dit gelukt was toen hij op de set langs een klein jongetje liep, dat meteen in tranen uitbarstte toen hij de geschminkte acteur zag.

The White Crow

Fiennes was te gast in de show om zijn nieuwe film The White Crow te promoten. De acteur is niet zelf in de film te zien, maar hij heeft deze wel zelf geregisseerd. The White Crow is een biopic over balletdanser Rudolf Nureyev, en deze film is vanaf 11 april ook in Nederland te zien. Volgend jaar duikt Ralph ook weer op als M in de 25e James Bond-film.

Lees verder