Post uit de TARDIS: Peter Capaldi stelt jonge fan gerust

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Post uit de TARDIS: Peter Capaldi stelt jonge fan gerust

Post uit de TARDIS: Peter Capaldi stelt jonge fan gerust

|
|

Laatste update:

Deze week was het weer zo ver in Doctor Who: de Doctor (Peter Capaldi) maakte plaats voor zijn opvolger (Jodie Whittaker). Peter Capaldi stelde één jonge fan gerust via een persoonlijke brief. De ‘oude’ Doctor is niet echt weg!

Vaak zorgt een ‘transformatie’ voor onrust onder de kijkers van de sciencefictionserie. Is de nieuwe Doctor nét zo leuk als de oude? Dit jaar was de ophef nóg groter, omdat de held van Gallifrey als vrouw terugkeert.

Jonge kijkertjes maken zich extra druk om het regeneratieproces. Doet het pijn? Is de oude Doctor nu dood? Kids kunnen televisieshows nogal opblazen, waardoor ze nachtenlang niet slapen.

Groetjes, The Doctor

De negenjarige David, de zoon van schrijver Brian McGilloway, maakte zich enorme zorgen over de Time Lord. Zou het allemaal goed gaan? Peter Capaldi, de vertrekkende twaalfde Doctor, schreef een brief aan zijn jonge fan, om hem gerust te stellen.

‘Regenereren is niet leuk, net zoals een zware griep, maar het heeft altijd goed uitgepakt voor de Doctor. De nieuwe Doctor wordt snel je favoriet, en de oude gaan nooit echt weg. Alles eindigt, en dat is verdrietig. Maar alles begint ook opnieuw, en dat is juist leuk!’

Volgens Brian was Peter Capaldi de favoriete Doctor van zijn zoontje, en was hij helemaal kapot van het nieuws dat hij vervangen werd. David noemt de boodschap van de Doctor zijn ‘favoriete cadeau ooit’!

De dertiende hoofdrolspeler van Doctor Who werd deze week geïntroduceerd, in de jaarlijkse Christmas Special. Het duurt nog wel even voor we Jodie Whittaker (Broadchurch, Black Mirror) in actie zien. De nieuwe avonturen in de Tardis zijn vanaf het najaar te volgen op de BBC.

Lees verder