Thuisfront

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thuisfront

Positieve reacties eerste aflevering Thuisfront

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vanavond ging de spannende nieuwe serie Thuisfront in première. De eerste reacties op de vierdelige dramaserie waren niet… laaiend enthousiast, ook omdat kijkers de personages niet goed konden verstaan.

Zoals wel vaker bij Nederlandse series kon het publiek de hoofdrolspelers niet zo goed horen. Kijkers waren wél te spreken over het verhaal van de serie én het onderwerp: soldaten met een posttraumatische stressstoornis.

Thuisfront

De nieuwe dramaserie draait om een groep militairen die terugkeert van een missie in Afghanistan. Van buiten lijken de soldaten prima in orde, maar al snel hebben ze het bijzonder moeilijk om de wreedheid van de oorlog van zich af te schudden.

De personages gaan hier op verschillende manieren mee om: sommigen verliezen zichzelf in de drank, terwijl anderen politiek steeds verder radicaliseren. In Veronica Magazine vertelde acteur Minne Koole dat de serie grotendeels is geïnspireerd door waargebeurde verhalen. “Er is bijvoorbeeld echt een keer een militair geweest die uit protest een pantservoertuig heeft gestolen en daarmee op de snelweg is gaan rijden. Dat is zo tekenend voor wat een oorlog met je kan doen, dus dat zit ook in de serie.”

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

De eerste aflevering van Thuisfront is terug te kijken via NPO Start. De komende afleveringen zie je elke zondag op NPO3, vanaf 20:20 uur.

Lees verder