Populaire smartphonegame Monument Valley wordt verfilmd!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Populaire smartphonegame Monument Valley wordt verfilmd!

Populaire smartphonegame Monument Valley wordt verfilmd!

|
|

Laatste update:

Na een feature in House Of Cards krijgt de populaire smartphonegame Monument Valley een eigen film!

Het spelletje Monument Valley was een grote hit op tablets en smartphones. In de game loopt het prinsesje Ida door een omgeving, terwijl de speler deze aanpast om een route naar de uitgang te maken.

Monument Valley en de sequel werden in totaal meer dan 200 miljoen keer gedownload. Uitgerekend de Netflix-serie House Of Cards bracht Monument Valley nóg eens onder de aandacht. Frank Underwood (Kevin Spacey) huurt de biograaf Thomas Yates (Paul Sparks) in omdat hij enorm onder de indruk was van een recensie van Monument Valley.

De show had behoorlijk wat effect. Vijf uur nadat de aflevering van House Of Cards online verscheen, steeg het aantal verkochte exemplaren van Monument Valley enorm. Voordat het spel in de Netflix-hit verscheen was het ook al een succes, maar House Of Cards tilde het naar een next level. Tegenwoordig zou het nadelig zijn om in één adem met Kevin Spacey genoemd te worden, maar hier was in 2015 nog geen sprake van!

Oscarmateriaal

De Monument Valley-film wordt geregisseerd door Patrick Osborne. Hij werkte o.a. Aan de animatiefilms Bolt (2008) en Wreck-It Ralph. In 2014 won Osborne de Oscar voor Beste Geanimeerde Short, voor Feast; de short voor Big Hero 6.

Over de film is nog weinig bekend, behalve dat de omgevingen met de computer geanimeerd worden terwijl de acteurs gewoon ‘live-action’ hun kunsten vertonen. 

Lees verder