PopTalk: SBS6 komt weer met een poppenprogramma

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
PopTalk: SBS6 komt weer met een poppenprogramma

PopTalk: SBS6 komt weer met een poppenprogramma

|
|

Laatste update:

Ondanks de floppende poppen van Wat Een Poppenkast komt SBS6 wederom met een poppenshow! In PopTalk proberen pratende poppen grappige, emotionele of dramatische verhalen uit mensen te trekken.

In PopTalk spreken ‘lieve, aandoenlijke en grappige poppen’ willekeurige mensen aan. De gesprekken kunnen bestaan uit rake oneliners, óf juist de diepte ingaan. SBS6 wil peuterspeelzalen, AZC’s en verzorgingstehuizen afstruinen op zoek naar grappige, dramatische of emotionele verhalen.

De makers van PopTalk hopen dat deelnemers hun hart meer openstellen als ze tegen een pop praten. De poppenspelers zijn speciaal geselecteerd op hun empathisch vermogen, om de gesprekken zo eerlijk en authentiek mogelijk te houden. Hopelijk lijken de poppen niet op het wandelende Nationale Jeugdtrauma Benjamin Ben.

Wat een poppenkast

In 2016 probeerde SBS6 ook al te scoren met poppen, in het satirische Wat Een Poppenkast. Het programma, bedacht door volkszanger/presentator Jeroen van der Boom, begon goed met 600.000 kijkers, maar dit aantal kelderde al snel tot eindeloze dieptes. Als we dit fragment zien, vragen we ons af waarom.

Wat Een Poppenkast krijgt dus geen vervolg; PopTalk kiest voor een persoonlijke aanpak. Wat dat betreft past deze show goed bij Wat Is De Uitslag, dat gisteren werd aangekondigd.

In dit nieuwe SBS6-programma volgt Leonie ter Braak mensen die op belangrijke testresultaten wachten. Het kan om examenleerlingen gaan, maar ook om vluchtelingen die horen of ze in Nederland mogen blijven van de rechter. Heavy!

PopTalk verschijnt ‘in de loop van 2018’ op SBS6. Wat Is De Uitslag wordt dit najaar uitgezonden.

Lees verder