Peter Gillis

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Gillis

Peter Gillis woest op Quote: 'Respect kennen ze daar niet'

|
|

Laatste update:

Catastrofe! Vakantieparkenbaron Peter Gillis haalt uit naar zakenblad Quote. De ster van SBS6's realityserie Massa Is Kassa vindt dat het blad 'm respectloos behandelt omdat het 't Gillis-empire niet in de Quote 500 zet - dé lijst met de vijfhonderd rijkste Nederlanders.

'Kapotgeschreven'

Peter, die laatst nog een flinke gezondheidswaarschuwing kreeg, spuwt vuur in een interview met Playboy! Volgens Quote heeft de ondernemer een vermogen van 85 miljoen euro, terwijl Peter zelf zegt dat dit rond de 250 miljoen euro ligt. Hij denkt wel te weten waarom-ie er tegenwoordig niet meer in staat. "Ik heb vier of vijf keer in de Quote gestaan. Ik was altijd dikke vrienden met de redacteuren. Een paar jaar geleden kwam er een vervelende journalist bij en die schrijft je helemaal kapot."

Peter Gillis woest op Quote: 'Respect kennen ze daar niet'

Peter Gillis vs. Quote

"Ik ben twee jaar geleden met een accountant op de redactie geweest en heb alle stukken overlegd die ze nodig hebben om mijn vermogen uit te rekenen", legt een woeste Peter uit. "Iedere idioot kan zien dat ik meer waard ben dan dat zij zeggen. Ik heb me mijn hele leven kapotgewerkt om zover te komen, snap je? Dan wil je ook met respect behandeld worden, maar respect kennen ze daar niet. Ik hoor gewoon in de Quote 500. Punt."

Reactie Quote

Het zakenblad trekt zich niet zo veel aan van Peters uitspatting. Volgens Quote-hoofdredacteur Paul van Riessen heeft Peter "bij lange na niet genoeg geld heeft om mee te spelen in de Champions League van de Nederlandse ondernemers", legt hij uit aan NU.nl. Paul denkt dat Peter de waarde van zijn camping-imperium veel te hoog inschat. Een miljonair moet minstens 110 miljoen euro vermogen hebben om in de Quote 500 te komen. "Zodra wij het idee hebben dat hij deze ondergrens haalt, dan zij wij de eersten om hem te verwelkomen."

Het zesde seizoen van Familie Gillis: Massa is Kassa start op dinsdag 22 februari om 20:30 uur op SBS6. 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder