Peter Gillis en Nicol uit Familie Gillis: Massa is Kassa

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peter Gillis en Nicol uit Familie Gillis: Massa is Kassa

SBS6-ster Peter Gillis is Martien Meiland niet: ‘Een heel verschil'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Hatseflats! Vanaf 10 mei kunnen we in De Familie Gillis: Massa Is Kassa seizoen 3 weer zien hoe vakantieparkenbaron Peter Gillis weer 'foxwild' wordt van alle ontwikkelingen binnen zijn bedrijf. Wij spraken de big boss over zijn nieuwe reality-ster-status.

Eerst had SBS6 natuurlijk 'alleen' de familie Meiland als belangrijkste reality-kanon en nu kunnen we de familie Gillis toch ook wel een hit noemen. Zijn er eigenlijk overeenkomsten tussen jullie?

"Nee, ik zie weinig overeenkomsten. Het is een hele andere familie en wij zijn ook heel anders. Martien doet bij wijze van spreken tien minuten over één lampje en wij kopen in twee minuten een Rolls Royce, haha. Dat is een heel verschil. Maar: ik heb alle respect voor de familie Meiland."

Wat voor reacties kreeg je tot nu toe allemaal?

"Kijk, heftige en negatieve reacties heb je altijd, die kreeg ik ook al voordat we de realityshow hadden. Gelukkig krijgen we ook veel positieve berichtjes. Duizenden. En wat ik ook mooi vond: soms mailen mensen ons met een heel verhaal. Dat ze eerst dachten dat ik een of andere bullebak was, maar nu ze mij en mijn familie echt leerden kennen, komen ze daar toch op terug. Ja, dat vind ik mooi."

Kun je nog normaal over straat?

"Jawel hoor. Ik zal je eens zeggen: als ik bijvoorbeeld naar Amsterdam moet rijden, ga ik vlot een halfuur eerder van huis. Dan kan ik nog ergens stoppen op een parkeerplaats om op te foto te gaan met fans die ik onderweg tegenkom. Of soms rijd ik wel door, maar dan heb ik zo'n handje dat ik omhoog kan doen om naar die mensen te zwaaien. Daar staat dan 'hatseflats' op, haha."

SBS6-ster Peter Gillis is Martien Meiland niet: ‘Een heel verschil'

Zijn er momenten waarop je zegt: 'dit wil ik niet in beeld brengen'. Of: 'dit halen we eruit'?

"Natuurlijk kijken we de afleveringen voordat ze op tv komen. Om alles te checken. Maar nee hoor, ik kan eerlijk zeggen dat wij nog nooit dingen eruit hebben gehaald. Echt niet. Ik kan ook geen toneel spelen, dus alles wat de mensen zien, is oprecht. Ik ben een open boek - bij goed én slecht nieuws."

'Bolle', 'die dikke'; de sarcastische voice-over Frank Lammers neemt jou best vaak op de hak. Kan je daar tegen?

"Jazeker. Frank is een echte nuchtere Brabander. Die past perfect bij de serie. En ik moet er zelf ook om lachen hoor, als hij me zo noemt."

Je bezit miljoenen, maar benadrukte weleens dat geld echt niet het allerbelangrijkste is. Dat is je gezondheid. Hoe gaat het daar nu mee?

"Goed: het afvallen heb ik weer hervat. Oké, er was wel weer een clash met Dick (zo heet zijn afvalcoach, ironisch genoeg, red.), maar er is toch al weer 14 kilo af. Er is nog een lange weg te gaan: er moet nog wel minimaal 20 kilo af."

Je zei ooit dat het plan is om ooit al je vakantieparken te verkopen. Is dat nog steeds zo?

"Ja, dat is nog steeds het 'eindstation', om het zo maar even te noemen. En het gaat dan ook niet naar Mark, Ruud of Inge (zijn kinderen die ook binnen het bedrijf werken, red.). Dan komt er misschien gezeik. Zo van: die wil per se dat park hebben, die wil juist niet dat park. Nee, een zak geld is makkelijker te verdelen, zeg ik altijd."

Peter, die arme Nicole vraagt zich al twee seizoenen lang af wanneer je haar nu eens ten huwelijk gaat vragen. Wat hield je tot nu toe tegen?

"Het is niet zo dat iets me per se tegenhoudt."

Dus het zou zomaar kunnen dat je haar alsnog gaat vragen?

"Zeker. Ik zeg ook niet dat het nooit gaat gebeuren. Kijk, ik weet wel wat Nicol wil. De vorige keer dat ze trouwde met een man was dat heel simpel, bij de gemeente. Even snel erin en eruit. Wat zij nu wil is een grote feestbruiloft met alles erop en eraan. Dat wil ze een keer meemaken. Ja, wie weet!"

De Meilandjes hebben 'wat goéééd' en jullie ding is natuurlijk 'foxwild'. Maar eh...  is dat nu een positief of negatief woord?

"Allebei, dat is het mooie. Als ik foxwild ben, ben ik een soort stuiterbal. Als iets je heel erg opwindt - dus ja, positief of negatief - ben je gewoon foxwild. Mooi toch?"

De Familie Gillis: Massa Is Kassa seizoen 3 is vanaf 10 mei elke maandag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder