Peter Gillis doet schokkende onthulling: 'Zeventig glazen bier op een avond'

Peter Gillis doet in een interview met weekblad Story een best wel heftig boekje open over zijn gezondheid. "De neuroloog vertelde dat ik in een lijkzak naar huis zou worden vervoerd."

Peter Gillis
© Brunopress

Vorig jaar moest Peter met spoed naar het ziekenhuis na een onwelwording. Dat ging er héél heftig aan toe, zo blikt de Massa Is Kassa-ster nu terug. "De artsen dachten aan een hersenbloeding. Ik was niet bij kennis, maar Nicol en mijn dochter Inge hebben toen afscheid van me moeten nemen. De neuroloog vertelde dat ik in een lijkzak naar huis zou worden vervoerd."

'Hebben ze hier ergens worstenbroodjes?'

Op een gegeven moment had de vakantieparkenbaron nog maar een hartslag van dertig. "Vervolgens kreeg ik allerlei scans, kwam ik voorzichtig bij en heb toen het infuus uit mijn lichaam getrokken, ben in mijn onderbroek mijn Rolls Royce ingestapt en naar huis gereden. Ik weet nog goed dat ik kort voor ik de auto instapte vroeg: hebben ze hier ergens worstenbroodjes? Ik stierf van de honger."

Peter gooide zijn leven om

De ziekenhuisopname én de veelbesproken breuk met Nicol veranderden hem helemaal. De kilo's vlogen eraf, hij drinkt geen alchohol meer en er komt alleen nog maar gezond eten op tafel. Een heel groot verschil met hoe het ooit was. "Vroeger at ik mijn eigen bord en dat van Nicol leeg en dronken we samen tien flessen cava op. Ik heb voor vijf man gewerkt en voor zeven man gedronken. Er waren avonden dat ik vijftig tot zeventig glazen bier dronk. Daarna ging ik vaak nog even wat eten. Er was niemand die meer kon drinken dan ik."

Het nieuwe seizoen van Massa is Kassa begint op 23 mei bij SBS6.