Percy Jackson

Veronica Superguide logo
Percy Jackson

Percy Jackson-serie gepland voor Disney+!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Onlangs vroegen we ons af wat er eigenlijk met die aardige Percy Jackson-films gebeurd is. Spanning en avontuur, goddelijke magie: raar eigenlijk dat de reeks na twee films stopte! Disney heeft goed nieuws: de avonturen van de halfgod worden verwerkt tot een serie op Disney+!

Percy Jackson is in de boeken van Rick Riordan een halfgod: de zoon van Poseidon. Als hij plotseling wordt aangevallen door een monster uit de Griekse mythologie schuilt hij in een speciaal zomerkamp. Hier worden de kinderen van andere Griekse goden getraind in het gebruik van hun krachten. Als de magische bliksemschicht van Zeus gestolen wordt is Percy verdachte nummer één, en samen met zijn goddelijke klasgenoten probeert hij zijn onschuld te bewijzen.

Er verschenen al eerder twee films die op de boeken gebaseerd waren, maar omdat het tweede deel (Sea Of Monsters) niet bijzonder goed was, bleef het daarna stil rond Percy. Jammer, want op de beste momenten evenaarde de serie met gemak Harry Potter! Nu wil Disney+ het nog een keertje proberen, zo meldde Rick Riordan op Twitter.

Percy Jackson

Een serie is waarschijnlijk een betere vorm voor de verhalen van Percy Jackson dan een film… Fans van de boeken waren woest dat hele verhaallijnen uit de films waren geschrapt. Volgens Riordan zal het elk seizoen van de Disney-serie één boek behandelen. Dat betekent dat je de komende vijf jaar geramd zit!

Wanneer Percy Jackson voor het eerst op Disney+ te zien is, is helaas nog niet bekend.

Lees verder