Peperduur, origineel Iron Man-pak spoorloos verdwenen!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Peperduur, origineel Iron Man-pak spoorloos verdwenen!

Peperduur, origineel Iron Man-pak spoorloos verdwenen!

|
|

Laatste update:

Na het megasucces van Black Panther en The Avengers: Infinity War krijgt Marvel nu een tegenslag te verduren. Het onbetaalbare, originele Iron Man-kostuum uit 2008 is gestolen uit een opslag in LA.

Volgens de politie van Los Angeles is het pak in februari of april gestolen. Medewerkers van de opslag ontdekten per toeval dat het kostuum er niet meer was. De verdwijning van het rekwisiet wordt beschouwd als een inbraak; de politie onderzoekt de zaak.

Euro Man

De waarde van het Iron Man-kostuum is ingeschat op ruim 270 duizend euro. Het Marvel Cinematic Universe, met films als Spider-Man: Homecoming, Black Panther, Captain America, The Avengers en andere Marvel-helden werd afgetrapt met Iron Man uit 2008. In later films waarin Robert Downey Jr. Iron Man speelde werden andere kostuums gebruikt.

In die zin is het pak van enorme symbolische waarde. Hoewel het pak op bijna drie ton is getaxeerd, lijkt het praktisch onverkoopbaar. Zodra ergens een origineel Iron Man-kostuum wordt aangeboden, gaan alle alarmbellen rinkelen!

Props!

De diefstal is overigens niet helemaal uniek. Films zijn zulke grote projecten dat belangrijke rekwisieten vaker verdwijnen. Acteurs nemen regelmatig ‘props’ mee naar huis als het filmen klaar is, of ze worden ergens opgeslagen en vergeten.

De originele Death Star uit Star Wars stond in de jaren 80 in een country-café in Missouri, nadat de filmstudio de opslag ervan niet meer wilde betalen. In 2013 werd zelfs een hele set van Gone With The Wind gevonden, in een schuur in Texas!

Lees verder