• BN'ers

Paul de Leeuw eerlijk over pestgedrag in Boerderij van Dorst

Paul de Leeuw

Het toeval lijkt de wereld nog niet uit: uitgerekend dit weekend, waarin Matthijs van Nieuwkerk als backstage tiran is ontmaskerd, ging het gesprek in Boerderij van Dorst over de verziekte werksfeer in Hilversum. Wanneer Raven aan gasten Paul de Leeuw en Simone Weimans vraagt of zij zichzelf een goede collega vinden, geeft Paul eerlijk toe van niet.

 

Vervelend jongetje

Raven vraagt of hij wel eens boos wordt: “naarmate je ouder wordt veel minder, maar mensen die dit zien en met mij werkten, zullen ongetwijfeld zeggen dat ik soms irritant en naar was. Je streeft naar perfectie en het ultieme en daarin neem je iedereen mee". Hoe hij dit deed? “Door mensen te pesten en zo mezelf scherp te krijgen”. Hij noemt zichzelf een vervelend jongetje achter de coulissen en een leuke presentator op het toneel. “Het was flauw” vindt hij achteraf. Hij weet dat hij intimiderend kan overkomen: “ik ben iemand die veel praat, het hoogste woord heeft en dominant is”. Op Ravens vraag of hij wel eens te ver is gegaan in dat opnaaien, antwoordt hij: ‘ja zeker’. 

 

Bezem door Hilversum

Simone ziet zichzelf wél als een fijne collega: "ik denk het wel, maar ik kan soms wel streng zijn, dan wil ik dat iets op een bepaalde manier gaat”. Dat het goed is dat er een bezem door het 'toxische' Hilversum gaat, daar is Paul het mee eens: “je gaat over een grens, dan moet je gecorrigeerd worden, al kan gelijkheid wel soms maken dat het vlak wordt, je hebt temperament nodig om het scherp te krijgen”. Dat Paul wel eens uit de bocht kan vliegen, is algemeen bekend, maar niet eerder gaf hij zijn pestgedrag op zo'n manier toe. 

Het valt ook de kijkers op dat de timing bijzonder scherp is. Boerderij van Dorst werd namelijk al weken geleden opgenomen. 'Bijzonder dat het uitgerekend vanavond gaat over de werksfeer, perfectionisme, dominantie etc in de mediawereld. En dat Paul de L ook toegeeft dat hij wel eens te ver is gegaan. Toen dit werd opgenomen, was het hele DWDD-drama nog niet naar buiten gebracht'. Een andere kijker vraagt zich af of Raven een voorspellende gave heeft: ‘heeft Raven dit aangevoeld, bijzonder dat ze dit ter sprake brengt, nou Paul jij bent de volgende aan de schandpaal’. Kijkers prijzen Pauls zelfreflectie: ‘goed dat Paul wel zelfkennis heeft en inziet dat hij te ver ging. Zo kan het ook.' 

Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...
Bericht wordt geladen...

Je ziet Boerderij van Dorst elke zondag op NPO3, rond 21.15 uur.