Patty Brard

Veronica Superguide logo
Patty Brard

Patty Brard doet boekje open over Sterren Springen-val: 'Dacht dat ik dood was'

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Patty Brard maakte in het hopeloos gefaalde BN'er-programma Sterren Springen een doodsmak. Bijna letterlijk, zo blikt ze terug in een interview met Veronica Superguide.

Zaterdag is het zeventig jaar geleden dat het eerste Nederlandse tv-programma werd uitgezonden. Meteen al was er ophef en dat is sindsdien niet meer overgegaan. In de nieuwe editie van Veronica Superguide staan - om de feestvreugde te verhogen - zeventig spraakmakende rellen, ruzies en ander gedonder. Patty en haar spraakmakende smakkerd horen daar zeker bij. We haalden herinneringen op aan de val van de eeuw, waar Patty zelf niet bepaald vrolijk aan terugdenkt. 

'Vijftien wegtrekkers gehad'

De wervels in haar nek waren verschoven, een knie was verdraaid, een stuk van haar tand afgebroken. Wat een ellende. "Tijdens de repetitie ging de salto vijf keer goed, maar ondertussen was ik ook al aan het oefenen voor de sprong van de week erna", herinnert Patty zich. "Zodat ik alvast goed voorbereid was als ik zou doorgaan naar de volgende ronde." Op zich slim bedacht, maar: "In mijn hoofd ging ik die twee sprongen natuurlijk door elkaar halen, helemaal omdat ik pas als laatste van de avond aan de beurt was en al vijftien wegtrekkers had gehad in dat bloedhete zwembad."

Patty dacht dat ze dood ging

Net voor haar sprong sloeg de paniek opeens toe. "Ik stond op die plank en dacht: shit, het is live op tv, hoe moest ik het ook alweer doen? In plaats van één salto maakte ik anderhalve salto en eindigde plat op mijn bek." Een "hele bijzondere ervaring", omschrijft Patty het met de kennis van nu. "Ik dacht onder water in eerste instantie dat ik dood was: aha, dus dit is de hemel? Maar toen kwam ik bloedend en wel boven en hoorde ik Gerard Joling keihard lachen: o nee, dit is de hel!"

Geen CV-pareltje

Het cultprogramma is géén lekker dingetje voor op je cv, weet Patty ook. Gelukkig voor haar heeft haar carrière daarna weer wat meer elan gekregen, zo gaat Patty binnenkort haar eigen woonprogramma presenteren. De SBS6-diva vindt het niet fijn dat Sterren Springen nog altijd zo 'overheerst'. "Ze zeggen weleens over de tv-wereld: you’re as good as your last hit or show. Maar in mijn geval vervaagt alles bij dit ene moment. Dat vind ik jammer, want op mijn cv staan zo’n 35 à 40 mooie programma’s, waaronder het taboe-doorbrekende Patty’s Fort."

Het hele interview met Patty Brard én de andere 69 tv-rellen staan nu in de nieuwe editie van Veronica Superguide, die vanaf vandaag in de winkels ligt.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder