Patrick Martens

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Patrick Martens

Patrick Martens blikt terug op GTST-jaren: 'Gewoon ontslagen'

|
|

Laatste update:

Patrick Martens gooide hoge ogen in Zoop, Dance Dance Dance en tot tweemaal toe in Wie is de Mol? maar deze BN'er begon zijn carrière ooit in GTST als Milan Alberts. Met William Rutten kijkt hij terug op die jaren! 

"Dit was een beetje de start van mijn droom", blikt de vrijgezelle BN'er terug in de studio van de fotograaf. "Je hebt er altijd wel een beetje een beeld van hoe het is om eindelijk het vak dat je wil uit te oefenen, maar ik heb onderschat wat er bij komt kijken. Het is raar dat je dan ineens herkend wordt op straat."

Niet uit de kast komen

Al met al duurde zijn GTST-avontuur slechts één jaar. "Ik ben gewoon ontslagen, eruit geschreven", laat Patrick er geen twijfel over bestaan. Dat had alles te maken met zijn seksualiteit en een opkomende verhaallijn. "Ze wilden uiteindelijk dat het personage dat ik speelde, Morris, een homoseksuele jongen zou worden. Ik zat nog echt in de kast en ik zei: 'dat wil ik niet, dat durf ik niet en dat kan ik niet. Dat komt veel te dichtbij. Niemand ziet dat verschil en dan ben ik 'de homo', dat kan ik niet'."

Droombaan verloren

Na een aantal heftige gesprekken met de crew viel het doek dan ook definitief. "Dat was wel een heel pijnlijk en moeilijk moment. Ook omdat ik alles in Rijsbergen heb opgegeven om mijn droom na te jagen en die was ik aan het leven. En dit punt - wat een gevoelig punt is - was de kink in de kabel. Daardoor ben ik mijn droombaan verloren", blikt de nu 'out and proud' acteur vol weemoed terug.Beluister hier het hele interview met Patrick.

GTST is iedere maandag t/m donderdag om 20.00 uur te zien op RTL4.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws:

Lees verder