Turning Red

Veronica Superguide logo
Turning Red

Ouders boos om maandverband in Pixar-film Turning Red

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Oh jee... Amerikaanse ouders reageren geagiteerd op het filmplatform Rotten Tomatoes omdat er in de nieuwe film van Pixar iets wel héél spraakmakends te zien is, ahum. Namelijk: een stapeltje maandverband. Mind you... 

Turning Red: rode panda

Als Pixar weer een nieuwe animatiefilm uitbrengt, staat de wereld altijd eventjes stil... Laatst verscheen Turning Red: een mooi geanimeerde film over buitenbeentjes op een middelbare school. Het is de eerste Pixar-film ooit geschreven en geregisseerd door een vrouw (Domee Shi). De hoofdpersoon van Turning Red is de 13-jarige studiebol Mei Lee, die op een dag verandert in een grote rode panda. Wat? Ja, echt, een rode panda. Gelukkig slaan haar vrienden haar erdoorheen. De panda staat natuurlijk symbool voor de puberteit. Want net zoals dat gaat bij 13-jarigen, verandert er nou eenmaal van alles aan het lichaam. En dat is soms best even wennen.

'Je bent je maandverband vergeten!' 

Op een dag zit Mei Lee op school als haar moeder haar een paar hygiëneproducten wil langsbrengen aan het raam. "Je bent je maandverband vergeten!", roept de goedbedoelende moeder. De hele klas kan meegenieten. Het is toch wel zo'n beetje de grootste ramp die een 13-jarige kan overkomen... 

Turning Red

'Laat kinderen kinderen zijn!' 

Wie had gedacht dat een stapeltje cellulose vezels tot zo'n grote commotie kan leiden? Want sommige ouders reageren behoorlijk aangedaan op de filmsite Rotten Tomatoes. Berichten zoals: 'Laat kinderen kinderen zijn en laat ouders omgaan met het volwassen worden.' Terwijl er juist ook heel veel ouders staan te juichen bij deze vernieuwing in de Pixar-wereld. 

Heb je trouwens ook al de film Encanto gezien, de andere animatiefilm die Pixar dit jaar heeft uitgebracht? Een swingende aanslag op je tandglazuur... De sfeer is voorzien van een fijn Latijns-Amerikaans tintje.  

Turning Red is nu te streamen bij Disney+. 

Lees verder