Oud-kandidaat The Voice Richy Brown raakt Martijn Krabbé in Better Than Ever

In de aflevering van Better Than Ever staan er weer een aantal spetterende optredens op de planning van oud-deelnemers van talentenshows. Een van die oud-talenten is Richy Brown. Met behoorlijk wat ervaring op zak wist hij nooit écht door te breken op muzikaal gebied en daar heeft hij het best moeilijk mee gehad. Zijn heftige verhaal raakt bij presentator Martijn Krabbé de gevoelige snaar.

Better than Ever
© RTL

Richy Brown is geen onbekende van televisie natuurlijk We zagen hem als eerst in X-Factor, maar hij keerde later ook nog eens terug in The Voice of Holland. Eerder was hij ook nog onderdeel van LA, The Voices samen met Gordon. Hoewel de band vrij succesvol was te noemen, was het succes niet blijvend.  "Het was niet de muziek die ik wilde maken en daarna ben ik meer mijn eigen kant op gegaan", vertelt Richy. Dat was het punt dat de zanger zijn eigen pad ging bewandelen. Dat deed hij destijds bij The Voice, maar dat pakte helemaal niet goed uit voor de doorgewinterde zanger.

Anouks kritiek

Anouks kritiek is natuurlijk meedogenloos. Bijna altijd. Vul het zelf maar in: ook Richy Brown kreeg ermee te maken. Tijdens de Battles in de show vertelde ze hem dat het waarschijnlijk niet meer zou gaan lukken, zeker niet als hij al zoveel heeft geprobeerd op zo'n leeftijd. Dat is een hele tijd blijven plakken bij Richy.

De tekst gaat verder onder de afbeelding

Better than Ever
© RTL

Depressief

"Ik heb geen hard feelings naar Anouk. Ze wilden gewoon goede tv maken, ten koste van mij. (...) Ik was er echt stuk van", vertelt de zanger. Hij zegt dat hij de twee maanden daarna nauwelijks zijn bed uit wilde komen. "Ik wilde wel aan mijn gezin laten zien dat ik een sterke man was." Precies dat raakt Martijn Krabbé diep: "Het zegt heel veel over wat het voor jou heeft betekend."

'Anouk, eat your heart out'

Ook kijkers zijn onder de indruk van het verhaal van Richy, maar zijn vooral te spreken over zijn verpletterende optreden. "Wat een ontzettende lieverd", schrijft een kijker op Twitter. "Anouk, eat your heart out. Richy Brown is geweldig!", benadrukt een andere kijker.

Better Than Ever is iedere donderdag om 20.30 uur te zien op RTL 4. Vooruitkijken doe je op Videoland.