Oud-ER-actrice doodgeschoten door politie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Oud-ER-actrice doodgeschoten door politie

Oud-ER-actrice doodgeschoten door politie

|
|

Laatste update:

De politie van Pasadena heeft gisteren oud-ER-actrice Vanessa Marquez neergeschoten na een langdurige aanvaring. Tijdens een routinebezoek viel de actrice twee agenten aan.

De politie ontving een melding dat het mogelijk niet goed ging met Marquez, waarna twee agenten even gingen buurten. Volgens de agenten maakte Marquez tijdens het gesprek een labiele indruk, leek ze last te hebben van toevallen en was ze niet in staat voor zichzelf te zorgen. De politie schakelde medisch personeel in en een psycholoog, maar Marquez werd hierdoor juist vijandig.

Na een lang gesprek, waarin de agenten Marquez probeerden te kalmeren, trok de oud-actrice een luchtdrukpistool. De vrouw richtte het wapen, dat er uitzag als een echt pistool op de agenten, die het vuur openden.

Marquez brak door in de dramafilm Stand And Deliver, met Edward James Olmos (Blade Runner), uit 1988. Na kleine rollen in Melrose Place en Malcolm And Eddie was ze regelmatig te zien in de eerste seizoenen van ER, als zuster Wendy Goldman.

De actrice beweerde al enige tijd dat ze door een aanvaring op de set van ER op een ‘zwarte lijst’ kwam, waardoor ze geen acteerwerk meer kreeg. Ze beschuldigde George Clooney ervan dat hij er iets mee te maken had, wat de wereldster krachtig ontkende.

Vanessa Marquez overleed onderweg naar het ziekenhuis, de actrice was 49 jaar oud.

Lees verder