Olympia Dukakis

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Olympia Dukakis

Oscar-winnares Olympia Dukakis overleden

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Actrice Olympia Dukakis is overleden. Dukakis won een Oscar voor haar rol in het drama Moonstruck, waarin ze de moeder van Cher speelde.

Moonstruck was het grootste succes van Olympia Dukakis, maar door de jaren heen was ze in veel meer grote films te zien. Ze kwam voorbij in Steel Magnolias, Look Who’s Talking en The Naked Gun.

De stem van Olympia Dukakis

Dukakis viel vooral op door haar schorre stem, waardoor ze vaak gecast werd voor rollen waarin ze oudere personages speelde. Haar collega en vriendin Cher plaatste op Twitter een paar dierbare herinneringen aan Dukakis. “Hoewel ze in Moonstruck een vrouw speelde die veel leed onder haar echtgenoot, hadden we de grootste lol!”

Hoewel Dukakis bijna 90 jaar werd, bleef ze haar hele leven actief als actrice. In 2019 speelde ze nog een hoofdrol in de Netflix-serie Tales of the City. Net als in de eerdere reeksen van de Tales-serie was ze te zien als de transgender huisbazin Anna Madrigal.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Olympia Dukakis was volgens haar broer Apollo Dukakis al enige tijd ziek. De actrice bracht de laatste weken door in een hospice, waar ze op 1 mei overleed. Oscar-winnares en LGBT-icoon Olympia Dukakis werd 89 jaar.

Lees verder