Henry Cavill als Superman in Man of Steel

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Henry Cavill als Superman in Man of Steel

Nieuw op Netflix: deze films en series verschenen afgelopen week

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

Elke week worden er nieuwe titels toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Deze verschenen er de afgelopen week op de streamingservice.

Series

Family Business

Franse comedyserie rond de eigenzinnige familie van een falende ondernemer, Joseph. Hij wil – nu Frankrijk wiet legaliseert – de slagerij van zijn vader omtoveren tot een coffeeshop. Want waarom ook niet? Wil je eerst weten wat je hebt gemist voordat je aan een nieuwe serie begint? Deze films en series kwamen afgelopen maand naar Netflix.

Alles van Tales of the City

Sinds 7 juni vind je op Netflix Tales of the City, een vervolg op de gelijknamige dramaserie uit 1993. Nu kun je sinds deze week ook álle eerdere series uit de reeks kijken zodat je precies weet waar het allemaal begon met de avonturen en perikelen in San Francisco. In Tales of the City (1993), More Tales of the City (1998) én Further Tales of the City (2001) spelen uiteraard ook oude bekenden Olympia Dukakis en Laura Linney mee als Anna Madrigal en Mary Ann Singleton. 

7SEEDS

Netflix-anime 7SEEDS draait om een groep speciaal geselecteerde jongeren uit verschillende landen die ervoor moet zorgen dat de aarde na een verwoestende meteoriet weer opnieuw wordt opgebouwd. Zij werden ingevroren, maar ontwaken in een wereld zonder mensheid, vol chaos en vijandigheid. Oftewel: de pleuris brak uit!

Motown Magic

Deze week zette Netflix seizoen 2 van Motown Magic online. Deze swingende animatieserie draait om de jonge Ben, een 8-jarige die met zijn magische kwast straatkunst tot leven wekt. Zit vol met typische Motown-klassiekers van helden Marvin Gaye, The Supremes, The Jackson 5 en Stevie Wonder.

Instant Hotel

Realityserie Instant Hotel is ook toe aan zijn tweede seizoen op Netflix. De vergelijking met Bed & Breakfast van Omroep MAX is snel getrokken: ook hier bezoeken deelnemers elkaars verblijven, alleen volgen we nu Australische huiseigenaren die van hun optrekje een super-de-luxe ‘instant hotel’ maakten. Jaloers!

Films

Deliver Us From Evil

Horrorfilm uit 2014 van regisseur Scott Derrickson (Doctor Strange). In Deliver Us From Evil onderzoekt de New Yorkse agent Ralph Sarchie (Eric Bana) samen met een in exorcisme gespecialiseerde priester (Edgar Ramirez) onverklaarbare misdrijven. Zin in meer doodenge films? Dit zijn de 10 beste horrorfilms op Netflix.

Man of Steel

DC’s bekendste held Superman wordt in Man of Steel (2013) voor het eerst gespeeld door Henry 'acteergod' Cavill. We zien hoe de jonge journalist Clark Kent worstelt met zijn superkrachten. Wanneer generaal Zod van Clarks thuisplaneet Krypton achter hem aankomt, moet Superman zijn krachten omarmen. Toch meer een Marvel-fan? Dit zijn de 7 beste Marvel-films en –series op Netflix.

Venom

Superheldenfilm met Tom Hardy als Eddie Brock, een journalist die in aanraking komt met een buitenaardse entiteit. Het wezen nestelt zich in Eddie, die hierdoor superkrachten krijgt en onschuldige mensen kan helpen. Kreeg nogal slechte recensies, maar bleek toch gewoon een enorme hit in de bios!

Welcome Home

Het echtpaar in thriller Welcome Home huurt een villa in Italië om hun vastgelopen huwelijk nieuw leven in te blazen, maar de buitengewoon charmante eigenaar wil hen maar niet met rust laten. Breaking Bad-ster Aaron Paul speelt één van de hoofdrollen.  

Shaft

Het vijfde deel uit cultfilmreeks Shaft, over detectives John Shaft (Richard Roundtree), zijn neef John Shaft II (Samuel L. Jackson) en diens zoon JJ (Jessie Usher) – die voor het gemak óók John Shaft heet! Dit deel brengt ze allemaal samen wanneer JJ’s beste vriend onder mysterieuze omstandigheden komt te overlijden.

Cop Out

Agenten Jimmy (Bruce Willis) en Paul (Tracy Morgan) maken in buddycop-film Cop Out jacht op een meedogenloze gangster die Jimmy’s zeldzame honkbalkaart stal. Van cultregisseur Kevin Smith (Clerks).

Anima

Anima is een korte film van regisseur Paul Thomas Anderson (There Will Be Blood) die het gelijknamige soloalbum van Radiohead-frontman Thom Yorke vergezelt. Een experimenteel filmpje met veel psychedelische invloeden en uiteraard muziek van Yorke zelf.

All You Need Is Love

Zwijmel-romcom van regisseuse Will Koopman (Gooische Vrouwen). De film is gebaseerd op het bekende tv-programma. Presentator Maarten ter Horst (Fedja van Huêt) verdwijnt aan de vooravond van de kerstspecial. Zijn redactie gaat wanhopig op zoek naar een nieuwe Dr. Love. Ondertussen bereidt ook de rest van Nederland zich voor op een liefdevolle kerstavond. Houd zakdoekjes bij de hand!

The Equalizer

Succesvolle actiefilm met Denzel Washington in de hoofdrol. Hij speelt Robert McCall, een oud-commando met een mysterieus verleden dat hij het liefst achter zich wil laten. Wanneer een hulpeloze jonge vrouw in gevaar raakt, komt The Equalizer in actie om haar te bevrijden van een stel Russiche gangsters.

Documentaires

Dope

Een docuserie waarin álle kanten van de Amerikaanse drugsscene worden belicht. Van dealers tot gebruikers en van politie tot overheid. Dope laat, ook in dit nieuwe, derde seizoen, alle nieuwe en verrassende ontwikkelingen in de ‘War on drugs’ zien. 

Exhibit A

Exhibit A is een gloednieuwe Netflix-True Crime-serie die laat zien hoe het soms enorm fout kan gaan met geavanceerde DNA-technieken en andere forensische bewijsmiddelen. Elke aflevering focust op een andere techniek die onschuldige mensen in de gevangenis liet belanden.

Lees verder