Halle Bailey

Veronica Superguide logo
Halle Bailey

Originele Ariel reageert op casting zwarte Kleine Zeemeermin

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Peter Koelewijn

Stemactrice Jodi Benson spreekt al sinds het begin Ariel van De Kleine Zeemeermin in. Dus natuurlijk was het kwestie van tijd voor iemand haar om haar mening vroeg. Wat vindt ze er nou van dat zwarte zangere Halle Bailey de rol van Ariel vertolkt in de komende live-action De Kleine Zeemeermin?

Benson kreeg de vraag gesteld op de Florida Supercon conventie. "Ik denk dat de geest van het personage het enige is wat telt.Wat je het personage brengt qua hart en ziel, daar draait het om. Het gaat niet alleen om het uiterlijk. Kijk naar mij, ik ben hartstikke oud"

Part of Your World

Disney probeert altijd heel consistent te zijn met stemacteurs, dus Benson zingt nog regelmatig liedjes uit De Kleine Zeemeermin voor allerlei media en marketingdingetjes. Ze heeft er geen probleem mee dat Ariel een andere huidskleur krijgt in de live-action film. Vooral belangrijk is dat Halle Bailey straks de ‘ziel van het personage’ goed vertolkt.

"Als ik Part Of Your World zing en je ziet mij dat doen, kan dat je hele ervaring van het nummer veranderen. Maar als je je ogen dicht doet, hoor je de ziel van Ariel." 

De Kleine Zeemeermin

Boos op De Kleine Zeemeermin

Eerder schreven we al dat het castingnieuws voor veel ophef zorgt onder Kleine Zeemeermin-fans. #NotMyAriel was zelfs een tijdje trending op Twitter.

Freeform, een zusterbedrijf van Disney, klom ook in de pen om orde op zaken te stellen. Want jazeker, er zijn donkere Denen en dus ook donkere zeemeerminnen!

"Ja. De originele auteur van The Little Mermaid was Deens. Ariel is een zeemeermin. Ze leeft in een onderwaterrijk in internationale wateren en kan dus overal heen zwemmen waar ze wil. Deense zeemeerminnen kunnen zwart zijn, omdat Deense mensen ook zwart kunnen zijn."

Nog meer live-action Disney-films

Het live-action avontuur van De Kleine Zeemeermin staat gepland voor 2020. Deze maand nog kunnen we in een bioscoopstoel ploffen om de live-action Lion King te zien en maart volgend jaar komt er ook nog een live-action Mulan aan.

Lees verder