Opnames monsterfilm Rampage waren geen pretje

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Opnames monsterfilm Rampage waren geen pretje

Opnames monsterfilm Rampage waren geen pretje

|
|

Laatste update:

Reuzenapen, megakrokodillen, en zien we daar een… monsterlijke wolf? De actiefilm Rampage maakt veel gebruik van special effects, en dat was niet altijd makkelijk voor de hoofdrolspelers!

In Rampage probeert Dwayne Johnson een reusachtige gorilla te beschermen tegen het leger, dat experimenten uitvoert op dieren. Het ene na het andere beest verandert in een monster en ze slopen de hele stad!

Naast The Rock zijn er hoofdrollen voor Naomie Harris (Pirates Of The Caribbean, James Bond, Moonlight), Jeffrey Dean Morgan (The Walking Dead, Watchmen, The Good Wife) en Malin Akerman (Billions, Watchmen). Ze vonden het leuk om aan Rampage te werken, maar door alle groene schermen waar later computeranimaties op worden toegevoegd, erg lastig.

Lastig

De site Cinemablend vroeg of het maken van een film waarin special effects zo’n grote rol spelen een beetje vreemd is. Het trio vond eigenlijk van wel, omdat je geen reactie krijgt op wat je doet.

Harris: “Ja, je voelt jezelf regelmatig stom!”

Morgan: “Ik had vaak het gevoel dat ik voor paal stond. Ongeveer... 90% van de tijd.”

Malin Akerman was erg blij met de hulp van regisseur Brad Peyton. ‘Hij had op een tablet tekeningen gemaakt, zodat we ongeveer wisten hoe een scène eruit kwam te zien. Toch werd er heel veel voor het groene scherm gefilmd, en moesten we het zelf invullen.'

Computeranimaties zijn fijn voor filmmakers, omdat moeilijke effecten nagebootst kunnen worden. Voor acteurs is deze techniek soms lastig, omdat ze geen idee hebben wat ze aan het doen zijn.

Tijdens opnames van The Hobbit kreeg Ian McKellen, oftewel Gandalf, bijna een zenuwinzinking in de ‘groene hel’. Gandalf is een stuk langer dan alle Hobbits, en werd daarom apart gefilmd. McKellen twijfelde tijdens de opnames van The Hobbit zelfs of hij nog wel door moest gaan met acteren!

Zo ver ging het bij Rampage gelukkig niet! De film draait vanaf 12 april in de bioscoop.

Lees verder