Ophef om Big Brother-Grace: 'Zeer ongepast en grensoverschrijdend'

Door Robin Heerkens
Grace Big Brother

Big Brother-bewoonster Grace wekt ergernis en verbazing op bij kijkers nadat ze twee vrouwelijke kandidaten bij hun vagina zou hebben 'gegrepen'. RTL zegt tegen Shownieuws later met een reactie te komen.

"Is het alleen grensoverschrijdend gedrag als een man het bij een vrouw doet? Of gaat Big Brother Grace ook even aanspreken onder het mom van gelijke monniken, gelijke kappen?", aldus een boze kijker, die hiermee doelt op deelnemer Leroy, die door RTL flink werd aangesproken nadat hij onder meer gluurde bij de douches. "Kan niet door de beugel", zei ex-deelnemer Dimitri er later over.

Wat is er gebeurd?

Meerdere livestream-kijkers bevestigen dat Grace dit bij Nawel en Vera zou hebben gedaan. "Ze heeft Nawel en Vera in het kruis gegrepen, waarna ze tegen Nawel zei: 'Wouwww, die van jou is dikkkk' en Nawel moet gaan vertellen dat ze maandverband in had, Vera schrok zich rot toen ze het deed." Er circuleren ook beelden van Grace en Nawel waarin de actie duidelijk te zien is:

Reactie RTL

Shownieuws nam alvast polshoogte bij RTL. "Een woordvoerder van RTL laat aan Shownieuws weten het serieus te nemen. De zender waarop het programma wordt uitgezonden komt later met een reactie."

Ondertussen blijven de woedende en verontwaardigde reacties binnenstromen.

Je ziet Big Brother elke werkdag op RTL5, vanaf 20:30 uur. Op zaterdag start de live-uitzending om 20:00 uur. De livestreams op Videoland kun je 24/7 volgen.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.