Ontvoerd-kijkers verbijsterd door observanten: ‘Lekker handig’

John van den Heuvel reist voor Ontvoerd af naar Oostenrijk. Daar observeert het team een moeder en haar kind. Dat doen ze volgens veel kijkers alleen niet echt onopvallend!

john van den heuvel ontvoerd auto
© RTL 4

Ontvoerd is terug! John van den Heuvel behandelt vandaag een oproep van een wanhopige vader, Gijs. Zijn kind, Sebastijaan, is meegenomen door zijn ex, Jacqueline. Zij lijkt samen met haar ouders van de aardbodem te zijn verdwenen. Maar dan denkt Gijs haar gevonden te hebben in Oostenrijk. Hij schakelt John en Ontvoerd in om poolshoogte te nemen.

'De detectives vallen gelukkig niet op'

Johns twee observanten, Marc en Bertus, doen dat observeren alleen nogal opzichtig, zo oordelen veel kijkers. Zo rijden de twee wel erg vaak langs in dezelfde witte auto – op een weg alleen voor bestemmingsverkeer – en wordt een van hen bovenop een heuvel gespot met een verrekijker. Veel kijkers vinden het daarom ook niet gek dat Jacqueline en haar vader op een gegeven moment onraad ruiken.

Tekst gaat verder onder de Tweets.

Zo loopt het af

Gijs mag zijn zoon zien in Oostenrijk, maar dan wel zonder cameraploeg. Gijs vertelt dat het gesprek wat stroef verliep. Sebastijaan wil graag dat zijn vader al zijn zoekacties van social media afhaalt. Inmiddels videobellen vader en zoon elke twee weken. Jacqueline laat het er echter niet bij zitten: ze probeert Gijs uit zijn gezag te zetten en zijn omgang met Sebastijaan te beperken.

Je kunt zeggen wat je wil, maar Ontvoerd maakt altijd heel wat los onder de kijkers. Er is echter ook kritiek op de werkwijze van het tv-programma.

Ontvoerd zie je elke dinsdag om 20.30 uur op RTL 4.