Dries Roelvink in De Wereld Draait Door op NPO 1.

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dries Roelvink in De Wereld Draait Door op NPO 1.

Ongemakkelijk moment in DWDD: Marc-Marie en Dries Roelvink ruziën

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Robin Heerkens

De spanning was werkelijk om te snijden aan het einde van de De Wereld Draait Door-uitzending van vrijdagavond. Op de valreep van de media-uitzending liet tafelheer Marc-Marie Huijbregts nog even weten dat hij Dries' columns op Radio 1 niet kan uitstaan, waarna Dries keihard terugsloeg.

Toen alle onderwerpen waren afgelopen, wilde Dries nog even Marc-Marie uit de ten lokken. "Hij is ook een enorme fan van mijn columns", wees hij naar de tafelheer. Nou, die kwam meteen met een klap terug. "Nee, die vind ik verschrikkelijk. Ik zeg het ook zo hoor: ja, ik vind het verschrikkelijk omdat ik elke keer denk: elke dag Dries Roelvink wat ie van Syrië vindt. Dan zet ik de radio af."

'Je voegt niets toe'

Dries mocht zelfs nog even reageren op Marc-Marie's uitspraken en... dat liet hij zich geen tweede keer vertellen. "Het is jouw sidekick", verontschuldigde hij zich alvast tegenover Matthijs van Nieuwkerk. "Ik vind hem absoluut niet geschikt als sidekick voor een talkshow. Je wil de lachers op je hand krijgen, maar je voegt niets toe." Oef! 

Reactie Marc-Marie

Er ontstond plots een ijzige, ongemakkelijke stilte in de studio. Marc-Marie wist ook niet dat Dries zó ging uithalen en zegt, enigszins gepikeerd: ‘oh, nou, dank je wel, top'. Kijkers thuis konden Dries' uitspraken over het algemeen best waarderen, zo blijkt uit de vele tweets. Het is overigens niet voor het eerst dat DWDD-kijkers het massaal voor een gast opnemen: dat deden ze recent nog, toen Sonja Barend woorden kreeg met Peter R. De Vries.

Fragment gemist? Bekijk de hele DWDD-uitzending hier terug

Lees verder