Onderhandelingen over Roseanne spin-off in volle gang

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Onderhandelingen over Roseanne spin-off in volle gang

Onderhandelingen over Roseanne spin-off in volle gang

|
|

Laatste update:

Roseanne Barr maakte zich recent onmogelijk door een racistische tweet, maar ABC wil het succes van haar serie graag voortzetten. De onderhandelingen over een spin-off met Roseannes dochter Darlene zijn momenteel gaande.

De serie Roseanne maakte dit jaar een glorieuze comeback op de Amerikaanse televisie. Nadat bedenker en hoofdrolspeelster Roseanne Barr een bizarre, racistische tweet plaatste werd haar serie per direct stopgezet.

ABC wil het succes van Roseannes serie graag houden, maar zonder enige inmenging van de controversiële actrice zelf. Er wordt momenteel gepraat over een afkoopsom/oprotpremie, die Roseanne ontvangt voor de rechten op haar serie. Barr heeft volgens The Hollywood Reporter aangegeven hiervoor open te staan. Naar verluidt praat men nu over de hoogte van het bedrag.

Hoewel Barr volhield dat ze verkeerd begrepen was, bood ze haar nederige excuses aan aan al haar collega’s bij de serie. Wellicht dat haar schuldgevoel over het baanverlies meespeelt in haar toegeeflijkheid aan ABC.

Money for nothing

Roseanne Barr zelf is momenteel persona non grata bij ABC, maar men verwacht dat de rest van de cast terugkeert voor de spin-off. Sarah Gilbert, John Goodman en Laurie Metcalf doen waarschijnlijk gewoon mee. Voor ABC is het belangrijk dat deze acteurs íets te doen krijgen. In hun contract staat dat ze sowieso recht hebben op het salaris voor tien afleveringen. Als de spin-off niet doorgaat lopen deze hoofdrolspelers sowieso weg met elk 3 miljoen dollar.

De bronnen van The Hollywood Reporter merken wel op dat ABC een slag om de arm houdt. Roseanne Barr kan nogal wispelturig zijn, waardoor de zender niets openbaar wil maken over de onderhandelingen. De deal kan op korte termijn alsnog afketsen.

Lees verder