Thijs Römer

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Thijs Römer
BN'ers

OM start onderzoek naar Thijs Römer: 'Meerdere aangiftes van vrouwen'

|
|

Laatste update:

Het OM start een onderzoek naar acteur Thijs Römer wegens vermeend seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Dat claimen RTL Boulevard en De Telegraaf op basis van bronnen. Er liggen volgens de media "minimaal drie aangiften van zedenmisdrijven door jonge slachtoffers. Het zou gaan om jonge vrouwen die de acteur beschuldigen van onder meer sextorsion, ofwel online seksueel misbruik", aldus Boulevard.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Thijs kwam eerder dit jaar in opspraak, omdat een 20-jarige vrouw hem via Twitter had beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag toen ze 14 was. Römer ontkent de beschuldigingen. "Tot op heden voelde ik mij niet genoodzaakt hierop te reageren", schreef de acteur in mei op Twitter. "Het verhaal over een toentertijd 14-jarig meisje waarmee ik grensoverschrijdend contact zou hebben gehad gaat mij als vader van een tienerdochter en weldenkend mens echter een brug te ver." De vrouw liet later weten spijt te hebben dat ze haar beschuldigingen via Twitter had gedeeld, maar nam ze niet terug.

Reactie OM

Het is niet bekend of die vrouw bij de vrouwen hoort die nu aangifte hebben gedaan. Het OM kan ook niet bevestigen of Thijs daadwerkelijk verdachte is en of de eerdere beschuldiging een aparte zaak vormt. Boulevard: "Het lijkt erop dat justitie nog niet heeft besloten of Thijs daadwerkelijk wordt vervolgd." Het showbizzprogramma meldt verder dat Thijs al door de zedenpolitie zou zijn verhoord en dat één van zijn vermeende slachtoffers er zo slecht aan toe is, dat ze is opgenomen in een instelling. 

Reactie Thijs Römer

Thijs heeft nog niet op deze berichtgeving gereageerd. Gisteren kwam trouwens wel het nieuws dat hij zijn agenda voor de komende tijd heeft leeggehaald. De acteur heeft het afgelopen jaar te veel gewerkt en neemt daarom rust, zo liet zijn manager weten aan het ANP.

Bron: ANP/Veronica Superguide

Lees verder