Emilia Clarke

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Emilia Clarke

Officieel bevestigd: laatste seizoen Game of Thrones krijgt zes afleveringen

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

De geruchten gingen al een tijdje, maar nu is de kogel door kerk: HBO heeft eindelijk bevestigd dat het laatste seizoen van Game of Thrones maar zes afleveringen zal hebben.

Zes afleveringen

Het zevende seizoen van de hitserie gaat over een dikke maand in première, dus we worden (tot onze blijdschap) inmiddels dagelijks doodgegooid met Game of Thrones-nieuws. Nu meldt HBO tegenover de Hollywood Reporter dat het achtste en laatste seizoen van de hitserie maar zes afleveringen zal hebben; dat is één aflevering minder dan aankomend seizoen. 

Alles gaat sneller

Ondanks het grote verschil in aantal afleveringen met de vorige seizoenen (die hadden er tien), zal er volgens de cast minstens zo veel gebeuren. In een interview met Entertainment Weekly zei Jon Snow-acteur Kit Harington over seizoen 7: “Dit seizoen is echt anders dan andere seizoenen en omdat we het einde naderen, gaat alles veel sneller. Er komen een hoop dingen samen en er gebeurt ineens veel meer.” 

Nog steeds aandacht voor de karakters

Het is niet gek dat de producenten hebben besloten de laatste twee seizoenen te verkorten. “Er staat de karakters een oorlog te wachten, dus alles voelt sneller”, aldus producer Dan Weiss. Een kritiekpuntje is vaak dat de show in het midden van een seizoen traag aanvoelt. Dat lijken de producers nu te hebben opgelost. Toch blijft het draaien om de karakters. Producer David Benioff: “We geven ieder karakter nog steeds de aandacht die ze verdienen.” 

Wij kunnen in ieder geval niet wachten. Jij ook niet? Check de trailer van seizoen 7 hieronder.

Lees verder