frank dane drag queen

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
frank dane drag queen

Oei... Deze drag queen was bíj́na betrapt door Guus Meeuwis...

|
|

Laatste update:

Frank Dane had beter als Bridget Jones verkleed kunnen gaan bij Make Up Your Mind. De boomlange radio- en televisiemaker heeft namelijk volop geblunderd tijdens zijn deelname. Frank moest na de eerste aflevering al vertrekken, kon naar eigen zeggen voor geen meter op hakken lopen én heeft zich bijna laten betrappen door niemand minder dan... Guus Meeuwis! Zo vertelt Frank vandaag op aan RTL Boulevard. 

'Het zag er verschrikkelijk uit!'  

Frank Dane biecht op aan RTL Boulevard: "Ik heb echt tot het allerlaatste seconde  gedacht: waar ben ik aan begonnen? Ik ben twee meter lang... Ik heb platvoeten. En dan een beetje op hakken gaan lopen, dat is natuurlijk echt een héél slecht idee. Het zag er natuurlijk ook verschrikkelijk uit."

'Ik zie het Frank, jij bent het!' 

Frank Dane deed er nog een snufje gezichtsverlies bovenop: want het publiek had volgens hem ook al snel door dat hij het was. "Ik ben zo snel door mensen herkend... De reacties waren ook echt massaal! Ik had nog geen twee houten stappen gezet op dat podium en de SMS-box stroomde al vol: 'Ik zie het al Frank, jij bent het.' 

'Bijzonder waar het voor staat!' 

Toch heeft Frank geen moment spijt. "Ik vond het zo tof dat ik gevraagd ben en ik vind het heel bijzonder waar het programma voor staat."

'Bijna misgegaan...' 

Toch was Frank's grote geheim bijna uitgelekt. "Het was in de voorbereidingen nog bijna misgegaan want ik moest natuurlijk alles stil houden en niemand mocht dat weten. En ik moest mijn auto naar de garage brengen en die moest daar blijven. Toen moest ik even mijn auto leeghalen en ik had hakken in de kofferbak liggen. Dus ik had die hakken uit de kofferbak gehaald van maat 47 omdat ik natuurlijk grote voeten hebt. En ik dacht: ik moet nu niet iemand tegen gaan komen."

Guus Meeuwis: 'Heeft hij hakken bij zich?' 

Maar natuurlijk kwam 'Klunzige Frank'  wél iemand tegen in die parkeergarage... Guus Meeuwis! En ik zag Guus wel kijken van 'Hè? Heeft hij nou hakken bij zich?' Maar hij heeft er nooit naar gevraagd. Dus ik ben wel benieuwd of hij niet even heeft gedacht van: 'Hm, gek!'" 

Pechjaar Frank Dane

Zakelijk gaat het Frank Dane niet helemaal voor de wind. Het lukte hem niet om genoeg kijkers te trekken met het debuut van zijn zangprogramma Beat Me: The Five Knock-Outs op SBS6. En onlangs werd de presentator nog zonder pardon ontslagen bij Radio 538. Gelukkig lijkt Frank nog altijd over genoeg zelfspot, humor en charme te beschikken. Go, Frank!

 

Make Up Your Mind is elke zaterdag te zien om 21.35 uur bij RTL 4 en de dag erna bij Videoland.  

Luister ook onze podcast Bankplakkers, met kijktips en het laatste nieuws! Deze week bespreken we De Harry Potter-quiz, The Bubble en Julia. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Lees verder