Riverdale, Netflix, CW

Veronica Superguide logo
Riverdale, Netflix, CW

Nu op Netflix: Riverdale seizoen 5

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix’ (misschien wel) populairste tienerdrama is terug! Vanaf vandaag staat de eerste aflevering van Riverdale seizoen vijf op de streamingdienst.

Het afgelopen seizoen stopte vanwege corona iets eerder dan gepland. Het begin van seizoen vijf moet je dan ook eigenlijk zien als het einde van deel vier. Waar gaan de nieuwe afleveringen over? Wij leggen het uit, maar pas op: spoilers!

Prom

Het is geen tienerdrama-serie zonder een ‘prom’. We zien hoe Betty, Archie, Veronica en de rest van de gang allemaal hun mooiste jurk en pak uit de kast halen. Ze zijn ook helemaal ready voor het afstuderen – alhoewel we ze amper zien studeren.

Time-jump

De eerste afleveringen zijn een goede inleiding voor wat later gaat gebeuren. Popbuzz verklapte eerder al dat er een grote time-jump gaat komen. Zo zien we hoe het zeven jaar na hun high school-graduation met de Riverdale-inwoners gaat. Sommige koppels zijn nog samen, anderen hebben een nieuw liefje of zijn zelfs getrouwd!

Superguide Podcast: Bankplakkersmeer

Veronica en de liefde

Zo heeft Veronica een ring om haar vinger. En niet Archie, maar Chad Gekko is de gelukkige. Een onbekende naam voor wie alleen Riverdale gezien heeft, maar een naam die wel een belletje doet rinkelen bij kijkers van spin-off serie Katy Keene. Dit keer wordt hij alleen gespeeld door Chris Mason (PLL: The Perfectionists).

Meer Toni Topaz

Het personage van de zwangere Vanessa Morgan, Toni Topaz, krijgt meer schermtijd. Zij uitte afgelopen zomer kritiek op de makers van de show. Gelukkig zien we dit seizoen meer van de Serpent Queen. “And it sounds like she will finally get her backstory and a whole lot more screen time! We're set to be introduced to her family too.”

De eerste aflevering van Riverdale seizoen 5 zie je nu op Netflix. Elke donderdag komt er een nieuwe aflevering online!

Lees verder