Nieuwe versie The Godfather Part III is onderweg!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe versie The Godfather Part III is onderweg!

Nieuwe versie The Godfather Part III is onderweg!

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

Vond je The Godfather Part III een kléín beetje tegenvallen? Regisseur Francis Ford Coppola wél, en dat probeert hij te fixen met een nieuwe uitgave van het slot van de Godfather-trilogie.

Na de eerste twee Godfather-films was Francis Ford Coppola eigenlijk wel klaar… Het verhaal van Michael Corleone was wat hem betreft verteld (en op briljante wijze!): Paramount smeekte de regisseur jarenlang om een derde deel, maar dat weigerde hij consequent. Totdat Coppola in de jaren 80 een paar gevoelige flops maakte… Ineens klonk The Godfather Part III hem (en zijn portemonnee!) Als muziek in de oren.

Een probleem was dat Coppola weinig tijd kreeg voor de film, en dat er niet goed genoeg naar het script gekeken werd. Veel acteur uit The Godfather Part I en II wilden niet meer meedoen óf waren in de tussentijd overleden. Niet écht ideale omstandigheden, dus!

The Godfather Part III werd uiteindelijk “okee”, maar niet wat mensen ervan gehoopt hadden. Francis Ford Coppola hoopt de film met deze nieuwe montage een stuk beter te maken. Hij schoot een nieuw begin én einde, maakte de montage strakker én veranderde de volgorde van sommige scènes zodat de film makkelijker te volgen is. Om Godfather-schrijver Mario Puzo te eren, krijgt de film de titel Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone.

The Godfather Part III remastered

Het productiebedrijf van Coppola heeft de film trouwens ook helemaal geremastered! Alle frames in de film zijn opgepoetst naar 4K-resolutie en krasjes en vuiltjes zijn digitaal verwijderd. Daarnaast zijn scènes uit de film vervangen door originele opnames, waarvoor Coppola en co. 300 dozen met negatieven moesten doorspitten. Het resultaat is dat The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone er kraakhelder uitziet, en dat geldt ook voor de geremasterde versie van de originele film.

Nieuwe versie The Godfather Part III is onderweg!

Het is de bedoeling dat de ‘nieuwe’ Godfather Part III eind dit jaar in de bioscoop draait. Daarnaast verschijnt de film op streamingplatformen én op een schijfje in de winkel.

Lees verder