Optimus Prime in Transformers

Veronica Superguide logo
Optimus Prime in Transformers

Nieuwe Transformers-film ‘Rise of the Beasts’ in 2022

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De nieuwe Transformers-film verschijnt volgend jaar en begint een nieuwe hoofdstuk in de filmreeks. Rise of the Beasts laat het voor het eerst de robots uit Beast Wars zien!

Beast Wars was eind jaren 90 een populaire nieuwe variant op de Transformers. De computergeanimeerde robots veranderden niet in auto’s en vliegtuigen, maar in gorilla’s, dino’s en andere prehistorische dieren. Geniet van de pracht die we in 1996 op televisie zagen!

Tegenwoordig ziet het er primitief uit, maar Beast Wars was een behoorlijk gave Transformers-serie. In Transformers: Rise of the Beasts komen we sowieso een paar figuren uit de cartoon tegen.

Win het weekend van je dromen!

Transformers: Rise of the Beasts

Universal heeft bekendgemaakt dat de nieuwe Transformers-film een vervolg wordt op Bumblebee (2018), en zich afspeelt in 1994 (ruim voor de Transformers-films van Michael Bay, dus). In Rise of the Beasts komt Optimus Prime voor het eerst naar de aarde en leert hij leiding te geven aan de andere Autobots. Of de nieuwe film een prequel wordt op Transformers (2007) is niet bekend: Rise of the Beasts kan ook de start zijn van een nieuwe filmserie!

Rise of the Beasts speelt zich af in New York maar er wordt ook een uitstapje gemaakt naar de jungle van Peru en de ruïnes van Macchu Pichu. Waarschijnlijk matten de Maximals en Predacons elkaar daar de tent uit. Totdat er een nieuwe dreiging verschijnt: de gewetenloze Terrorcons. Hoe Optimus Prime en Bumblebee precies in de brousse terechtkomen is niet duidelijk, maar dat zien we dan wel weer.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.

Het is de bedoeling dat Transformers: Rise of the Beasts in juni 2022 in de bioscoop draait. Waarschijnlijk verschijnt er óók nog een sequel op Bumblebee.

Lees verder