Nieuwe trailer Robin Hood: Jamie Foxx en Taron Egerton starten een revolutie

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuwe trailer Robin Hood: Jamie Foxx en Taron Egerton starten een revolutie

Nieuwe trailer Robin Hood: Jamie Foxx en Taron Egerton starten een revolutie

|
|

Laatste update:

Volksheld Robin Hood werd niet geboren als dievenkoning. Jamie Foxx stoomt Taron Egerton klaar voor de strijd tegen de boze sheriff van Nottingham. Bekijk de nieuwste trailer van Robin Hood!

De edelman Robin of Loxley (Taron Egerton) raakt aan lager wal, en zint op wraak. Helaas is hij een beetje een… slampamper. Little John (Jamie Foxx), leider van de Merry Men, zet hem op een keihard trainingsregime! Hij leert de jonge Robin alle vaardigheden die hij nodig heeft voor zijn opstand. Loxley is weg: nu is er alleen nog Robin Hood!

Het oude verhaal

Hood, John en de Merry Men nemen het natuurlijk op tegen de Sheriff van Nottingham (Ben Mendelsohn). Hij helpt de edelen om de bevolking helemaal uit te zuigen. Elk protest wordt keihard neergeslagen door de soldaten van de sheriff. Egerton krijgt hulp van Tim Minchin als broeder Tuck, Jamie Dornan als Will Scarlett en Eve Hewson, die Maid Marian vertolkt.

Robin Hood typeert de held wat minder als een dief, en wat meer als een rebellenleider. De beste manier om de sheriff dwars te zitten is het stelen van zijn poen! Zodra hij zijn soldaten niet meer kan betalen, is de gewetenloze heerser machteloos tegen een opstand.

Peaky Robin

De regie is in handen van Otto Bathurst. Filmliefhebbers zijn verdeeld over het rauwe uiterlijk van de nieuwe Robin Hood. Op basis van zijn uitstekende misdaadserie Peaky Blinders verdient Bathurst zeker het voordeel van de twijfel.

Robin Hood draait vanaf 22 november in de Nederlandse bioscoop.

Lees verder