resident evil 6 the final chapter milla jovovich

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
resident evil 6 the final chapter milla jovovich

Nieuwe Resident Evil-film gaat terug naar zijn survival horror-roots

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Het laatste nieuws over deze Resident Evil reboot stamt alweer uit 2018. Hoogste tijd voor een update! Gelukkig is regisseur Johannes Roberts niet te beroerd om alvast een tipje van de sluier op te lichten.

Resident Evil reboot blijft trouw aan de games

De oplettende lezer wist het al: er komt een nieuwe Resident Evil-film aan! Deze reboot wordt geregisseerd door Johannes Roberts, die eerder verantwoordelijk was voor 47 Meters Down en The Strangers: Prey at Night. In een interview met Screenrant laat de regisseur eerst weten niet te veel details over de Resident Evil reboot te willen verklappen... Vlak daarna doet hij echter toch een belangrijke onthulling! Hij stelt namelijk dat hij met zijn film teruggaat naar de roots van de franchise. Zoals jullie wellicht weten, is Resident Evil groot geworden als gameserie. In deze games ligt de nadruk vooral op survival horror, terwijl de eerdere Resident Evil-films met Milla Jovovich vooral om de actie draaien. De reboot belooft dus echter dichter bij het bronmateriaal te blijven. Zodoende krijgen we ditmaal minder guns blazing en meer ik-durf-niet-te-kijken-horror!

Resident Evil-film én Resident Evil-serie in de maak!

De laatste Resident Evil-film werd in 2017 uitgebracht. Deze Resident Evil: The Final Chapter vormde het einde van de zes films tellende saga van regisseur Paul W.S. Anderson. Ondanks dat de films altijd vrij lauwtjes ontvangen werden door critici, genoot het grote publiek er toch met volle teugen van! Liefhebbers van Anderson en zijn Milla Jovovich hoeven echter niet al te hard te treuren: zij werken namelijk samen aan de gameverfilming van Monster Hunter, die op 4 september 2020 in de bioscoop verwacht wordt. Een releasedatum voor de nieuwe Resident Evil-film hebben we helaas nog niet. Gelukkig is er in de tussentijd echter ook nog die Resident Evil Netflix-serie waar we naar uit kunnen kijken!

Lees verder