Nieuwe opzet Big Brother maakt mensen enthousiast: ‘Keihard!’

Het nieuwe seizoen van Big Brother is gestart, en kijkers waren enorm blij met alle vernieuwingen! Kandidaten spelen in Big Brother 2023 solo, en het huis krijgt een levendige handel in… coins!

Big Brother 2023

De opzet van het nieuwe seizoen Big Brother is weer een beetje anders dan we gewend zijn. Meestal nomineerden de kandidaten wekelijks medespelers, waarna kijkers stemden over wie er in de aflevering zijn of haar biezen moest pakken. Dit jaar speelt de groepsdynamiek een minder grote rol: één van de kandidaten mag elke week in z’n uppie kiezen wie er op de schopstoel komen te zitten. Big Brother: “Mijn spelers spelen mijn spel dit jaar alleen.” Daarnaast kunnen deelnemers de prijzenpot niet spekken, maar ontvangt de winnaar een vooraf bepaald bedrag (maximaal 100.000 euro).

Big honger

In het vorige seizoen van Big Brother hadden de kandidaten tekort aan zo’n beetje alles, en ging de groep een paar keer in hongerstaking. Ze bleven roerloos op de bank zitten om het programma te verpesten (kijkers vonden het stiekem hilarisch!) totdat Big Brother besloot om ze toch wat basisvoorzieningen als wc-papier en broodbeleg te geven. In het nieuwe seizoen willen ze zo’n situatie voorkomen en krijgen de kandidaten zogeheten ‘coins’.

Coins, coins, coins!

Alles in het Big Brother-huis is te koop, en kandidaten moeten hiervoor met deze ‘coins’ betalen. Sommige kandidaten lieten hun koffer achter (in ruil voor coins), en deelneemster Judy mocht spulletjes van haar medespelers in een soort automatiek leggen. 

Big Brother 2023
© RTL

Voor coins kunnen de spelers deze accessoires terugkopen. De coins lijken dus nogal belangrijk te worden in het nieuwe seizoen, en kijkers vinden het prima!

Big Brother wordt hard!

De kandidaten hoorden de vernieuwde regels met veel belangstelling aan. Ze beseften al snel dat mensen op een lullige manier het spel zouden moeten verlaten. “Het is belangrijk dat je dat niet persoonlijk opneemt”, was de conclusie. Kort daarna probeerde Big Brother de kandidaten een paar flessen champagne te verkopen voor 10 coins, wat de deelnemers niet accepteerden. Duidelijk is alvast dat in Big Brother 2023 voor niets de zon opkomt!

Je ziet Big Brother van maandag tot en met zaterdag op RTL 5, vanaf 20.30 uur. Op Videoland kun je 24 uur per dag loeren in het huis!