Nieuwe Kevin Spacey-film flopt zó hard dat woorden tekort schieten

Veronica Superguide logo
Nieuwe Kevin Spacey-film flopt zó hard dat woorden tekort schieten

Nieuwe Kevin Spacey-film flopt zó hard dat woorden tekort schieten

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Stefan Keerssemeeckers

De tijd dat Kevin Spacey veel publiek naar de bioscoop trok zijn voorlopig écht voorbij. Tegenstanders van de in opspraak geraakte acteur hoeven nog niet te vrezen voor een comeback. Zijn ‘nieuwste’ film ging in première, maar trok nog geen 20 bezoekers!

Steracteur Kevin Spacey heeft grote moeite om zijn handjes thuis te houden, ontdekten we vorig jaar. Hij werd ontslagen bij hitserie House Of Cards, maar de film Billionaire Boys Club was al af toen de beschuldigingen gemaakt werden. De film werd op streamingservices uitgebracht, maar kreeg deze week ook een (kleine) bioscooppremière.

Billionaire Boys Club werd deze week in slechts tien Amerikaanse zalen vertoond, en bracht op de openingsdag een verpletterende… 126 dollar op. Gemiddeld trok de film dus ongeveer anderhalve bezoeker per zaal; waarschijnlijk kwam er meer volk af op je groep 8-musical.

Billionaire Boys Club

Een comeback van Kevin Spacey lijkt dus nog niet aanstaande! Voor de rest van de acteurs en crew (o.a. Taron Egerton, Emma Roberts en Ansel Elgort) is de situatie natuurlijk erg zuur. Dit geldt helemaal voor regisseur James Cox; Billionaire Boys Club was zijn eerste film na Straight A’s uit 2013.

Billionaire Boys Club, een misdaaddrama waarin een groep rijke tieners een pyramidespel opzet, werd al niet zo hoog aangeslagen en de controverse rondom Spacey betekende de doodsteek voor het project. Misschien ging men ervan uit dat er nog wat publiek op de negatieve publiciteit afkwam, maar zelfs dat is nu mislukt.

Een andere film met Spacey, All The Money In The World, werd door regisseur Ridley Scott op het laatste moment aangepast. Scott trok de acteur Christopher Plummer aan om hem om vijf voor twaalf te vervangen.

Lees verder