Nieuwe favoriet De Slimste Mens: 'Terecht de slimste!'

Door Cintha Rood
De slimste mens
© KRONCRV

Theatermaker Steef de Jong lijkt de nieuwe favoriet in dit seizoen van De Slimste Mens. “Jemig wat weet Steef veel!”

Dit seizoen van kennisquiz De Slimste Mens is een aaneenschakeling van favorieten. Van sommige kandidaten waren kijkers erg gecharmeerd. Anderen waren gewoon superslim – wat er overigens niet voor zorgde dat ze verzekerd waren van een plekje in de finale.

 Nieuwe favoriet De Slimste Mens: 'Terecht de slimste!'

De slimste van de dinsdagavond

De kennis van Steef was ontzettend breed. Van acteur Ton Kas tot icoon Grace Kelly, van de Griekse mythologie tot het planetarium in Franeker: er was niet veel dat hij niet wist. En hoewel radiopresentator Wouter Bouwman en regisseur Johan Nijenhuis allebei voor de vierde dag achtereen in de studio zaten, was de theatermaker talk of the town.

Steef was aan het einde van De Slimste Mens dan ook verzekerd van een plekje in de quiz morgen. Hij had 466 punten, Wouter had er 173 en Johan 190. Kijkers waren na een uitzending met de theatermaker al "team Steef".

 Nieuwe favoriet De Slimste Mens: 'Terecht de slimste!'

De eindstrijd tussen Wouter en Johan leek voor kijkers een stuk minder interessant, toen ze wisten dat hun favoriet door was. Toch bleek de spannende finale een kers op een toch al supersympathieke en slimme uitzending. Uiteindelijk haalde ook Johan de volgende ronde en was het einde oefening voor Wouter.

Binnenkort is er een heel bijzondere kandidaat te zien in De Slimste Mens. Daar lees je hier meer over.

De Slimste Mens is elke werkdag om 20:30 uur te zien op NPO 2.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.