Nieuw seizoen Luther gaat vanavond van start op BBC First!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Nieuw seizoen Luther gaat vanavond van start op BBC First!

Nieuw seizoen Luther gaat vanavond van start op BBC First!

|
|

Laatste update:

Eindelijk! Na twee jaar wachten gaat het vijfde seizoen van Luther van start, vanavond om 22:00 uur. Idris Elba is terug als rechercheur John Luther voor wat het grootste, engste, donkerste en spannendste seizoen van Luther ooit moet worden. Het jachtseizoen is geopend.

Luther gaat een weerzinwekkende seriemoordenaar achterna die Londen teistert met de meest gruwelijke moorden. En dat blijkt geen makkelijke opgave... De zaak wordt namelijk flink bemoeilijkt door een stel valse aanwijzingen.

Seriemoordenaar

Luther en zijn nieuwe rekruut D.S. Catherine Halliday worden misleid door een net van aanwijzingen dat ontworpen lijkt te zijn om een onuitsprekelijke horror te beschermen. Maar zelfs als deze zaak hem dichter bij de aard van het ware kwaad brengt, moet Luther ook de demonen van zijn eigen verleden onder ogen zien. Terug in de vuurlinie moet hij kiezen wie te beschermen... en wie op te offeren.

Seizoen vijf

Wat zijn volgende zet ook is, het zal verwoestende gevolgen hebben voor de mensen om hem heen - en John Luther zal voor altijd veranderen. Showrunner en producer Neil Cross: "We hebben Luther gemist. We hebben oude vrienden gemist. We wilden het grootste, engste, donkerste en spannendste seizoen van Luther ooit maken. Dus dat zijn we gaan doen."

Je ziet de eerste aflevering van Luther seizoen 5 vanavond om 22:00 uur bij BBC First. Op 2, 3 en 4 januari volgen de drie andere afleveringen.

Lees verder