Nieuw op Netflix in de eerste helft van januari

Door Redactie
Nieuw op Netflix in de eerste helft van januari

Netflix heeft onthuld met wat voor binge-waardig moois we de eerste helft van januari worden verblijd. Ook al is het aanbod niet zo gigantisch als in december, toch valt er voor iedereen wat te genieten.

01 januari - Comedians of The World en Tidying Up with Marie Kondo.

Comedy-liefhebbers zitten vanaf Nieuwsjaarsdag meteen goed met de standupserie Comedians of The World, waarin ook de Nederlandse komieken Martijn Koning, Soundos El Ahmadi en Rayen Panday voorbij komen. Als je het goede voornemen hebt om opgeruimd en georganiseerd aan 2019 te beginnen, dan zit je goed met de serie Tidying Up with Marie Kondo. In acht afleveringen laat deze guru op het gebied van opruimen, organiseren en regelen zien hoe een beetje orde in je huis ook voor orde in je hoofd kan zorgen.

11 januari - Titans, Sex Education, Back With The Ex en een nieuw seizoen van Friends from College

De grote nieuwe serie in januari wordt de DC-serie Titans. Het wemelt op Netflix al van de grote series van deze comic book-uitgeverij en daar komt er nu nog eentje bij. Centraal in Titans staan Brenton Thwaites (uit de vijfde Pirates of the Caribbean) als Nightwing en Anna Diop als Starfire. Ook introduceert de serie de zijpersonages Hawk en Dove (zie afbeelding bovenaan dit artikel), en er gaan nu al geruchten dat dit tweetal hierna wel weer een eigen serie zou kunnen krijgen.

Een andere nieuwe serie wordt de comedy Sex Education, waarin Asa Butterfield (dat jochie uit Hugo) de tiener Otis speelt wiens moeder seksuologe is. Zelf is Otis nog maagd, maar dat deert hem niet om samen met een klasgenoot hun eigen seksuele voorlichtingskliniek op poten te zetten.

Netflix begint zich nu ook op het gladde ijs van reality-tv te begeven, want met Back With the Ex komt de streaming-reus met hun eigen variant op shows als Ex on the Beach. En dat terwijl we juist Netflix kijken om reality TV te ontvluchten?!

Ook de comedyserie Friends from College keert op 11 januari terug met een tweede seizoen. Ook al heeft de serie een cast met grote namen als Keegan-Mochael Key, Fred Savage en Cobie Smulders, toch moet die het op imdb.com doen met een schamele 6.6.

12 januari: Kong: Skull Island

De grootste speelfilmrelease van begin januari wordt Kong: Skull Island. Ook al is deze avonturenfilm alweer twee jaar oud, toch haalt Netlfix hiermee een grote titel en een nog grotere aap binnen. En zeg nou zelf: het is toch gaaf om scènes als deze thuis in HD nog eens terug te kijken?

15 januari: Revenger

Wie van stevig gooi-en smijtwerk houdt, die zit goed bij de bikkelharde Aziatische actiefilm Revenger. De makers van deze lompe knokfilm met Bruce Khan hebben zo te zien goed naar The Raid en The Night Comes For Us gekeken. Pak aan!

18 januari: Nieuw seizoen Star Trek: Discovery

Tot slot gaat 18 januari ook het tweede seizoen van Star Trek: Discovery van start, waarvan we gisteren al een uitgebreide preview hadden.

Ook in januari gaan we weer uren tekort komen om alles te kijken wat we willen zien!