New Kids

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
New Kids

BAM! New Kids-snackbar in Maaskantje gesloopt

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Na vele pogingen om de iconische snackbar ’t Pleintje uit New Kids te redden, is de sloopkogel vandaag door de friettent gehaald. Na een halfuurtje was niks meer over van de New Kids-snackbar in Maaskantje.

Lekker slopen jonguh!

De eigenaresse Melissa mocht vanochtend zelf beginnen met de sloop: “natuurlijk is het zonde, maar het hoort er wel een beetje bij,” zegt ze tegen Omroep Brabant. Toen Melissa het pand kocht heeft de gemeente haar gewaarschuwd dat er nieuwbouw zou komen. Wel fijn dat de gemeente het van tevoren liet weten, bij Jan Smit sloopte ze zijn boomhut zonder enig bericht. Pogingen om de snackbar te verplaatsen naar een ander stuk grond liepen helaas op niks uit. In Brabant was dit de gebeurtenis van de week en daarom maakte Omroep Brabant een live-stream en drone-beelden van de sloop.

Eén Jos Brinkie en een kipcorn

De friettent was inmiddels uitgegroeid tot een toeristische attractie. Melissa kreeg veel bezoekers door de roem: “er kwamen mensen uit heel Nederland, Duitsers, partybussen vol mensen en vrijgezellenfeesten.” Er zijn ook veel fans naar de sloop komen kijken en delen herinneringen met elkaar: “wie is hier nou de snackbar? Gij of ik?’ is toch wel de leukste scène.”

Vervanging voor 't Pleintje

Op de lege plaats wordt nu een nieuwe snackbar neergezet waarin ook iets van New Kids terug te vinden zal zijn. De vitrine en de wand van het bakgedeelte zijn niet gesloopt, dus die zullen weer gebruikt worden als er iets nieuws staat. Eigenlijk moet het gewoon Brabants cultureel erfgoed worden!

New Kids is een van de populairste Nederlandse sitcoms. Zin in meer grappen? Kijk hier naar onze ranking van de beste Nederlandse komedies!

Lees verder