Netflix onthult duistere teaser Riverdale spin-off Chilling Adventures of Sabrina

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Netflix onthult duistere teaser Riverdale spin-off Chilling Adventures of Sabrina

Netflix onthult duistere teaser Riverdale spin-off Chilling Adventures of Sabrina

|
|

Laatste update:

Netflix werkt momenteel aan een spin-off van de hitserie Riverdale. Onlangs werd de eerste teaser van dit bovennatuurlijke tienerdrama vrijgegeven!

Archie

Eind vorig jaar werd bekend dat Netflix werkte aan een reboot van Sabrina the Teenage Witch, de comedyserie uit de jaren negentig over een tiener met bovennatuurlijke krachten. Dat de streamingdienst plotseling interesse had om de bijna vergeten comedyserie nieuw leven in te blazen, had alles te maken met het succes van Riverdale. De avonturen van Archie en Sabrina spelen zich namelijk af in hetzelfde stripuniversum. Om succes te garanderen, huurde Netflix voor de reboot dezelfde showrunner in als Riverdale: Roberto Aguirre-Sacasa!

Griezelig

De nieuwe versie van Sabrina laat de wat brave sitcom gelukkig voor wat het is. In plaats daarvan baseren de makers hun serie op Chilling Adventures of Sabrina, een griezelige stripserie met horrorelementen. Ook horrorklassiekers als The Exorcist en Rosemary’s Baby worden door de schrijvers genoemd als inspiratiebronnen. In de eerste teaser voor het bovennatuurlijke drama is te zien dat de serie inderdaad meer mikt op het horrorpubliek dan op fans van de originele sitcom!

Cross-over

Grote vraag is natuurlijk of er een cross-over komt tussen Chilling Adventures of Sabrina en Riverdale. Uitvoerend producent Jon Goldwater zei in april dat ze daar nog niet mee bezig waren. Het feit dat Riverdale en Chilling Adventures of Sabrina worden gemaakt door twee verschillende zenders (Riverdale is oorspronkelijk een serie van The CW) maakt een cross-over redelijk ingewikkeld. Toch is er hoop voor de fans! Sabrina's woonplaats Greendale werd namelijk al eens genoemd in Riverdale. Goldwater voegde daar ook nog aan toe: “Het zou te gek zijn om een cross-over te maken. Wie weet, in de toekomst.”

Het eerste seizoen van Chilling Adventures of Sabrina zal waarschijnlijk later dit jaar te zien zijn op Netflix!

Lees verder