Netflix maakt actiefilms over spionageboeken The Gray Man

Netflix maakt actiefilms over spionageboeken The Gray Man

Netflix duikt in het spionage/actiegenre met een opvallende nieuwe film! Ryan Gosling (Drive) en Chris Evans (Captain America) spelen de hoofdrol in een filmbewerking van The Gray Man; een spionageroman van Mark Greaney.

The Gray Man gaat over oud-geheimagent Court Gentry (Gosling). Nadat hij door de CIA ontslagen wordt, gebruikt hij zijn ‘vaardigheden’ als freelance huurmoordenaar. Deze ongrijpbare killer raakt zijn doel altijd, en hoewel de CIA hem op de hielen zit krijgen ze hem nooit te pakken.

Gentry komt in de problemen als zijn opdrachtgever een deal wil sluiten met een corrupte politicus. Gentry heeft zijn broer doodgeschoten, en zonder het hoofd van The Gray Man gaat het hele feest niet door.

The Gray Man

Gentry wordt ook nog opgejaagd door zijn oud-CIA-collega Lloyd Hanssen (Chris Evans), zie zijn kans schoon ziet nu de halve wereld achter de moordenaar aanzit. Aangezien er meerdere thrillerboeken over The Gray Man bestaan, is het aannemelijk dat Gosling terug zal keren in de rol. Het is de bedoeling dat The Gray Man een soort kruising wordt tussen James Bond en Jason Bourne.

Dan moet de spionagefilm natuurlijk wél aanslaan. Netflix doet in elk geval zijn best: het budget is volgens geruchten zo’n 200 miljoen(!) en The Gray Man wordt geregisseerd door de Russo Brothers (Avengers: Endgame). Het is een hele hoop geld, maar na het succes van Extraction (geproduceerd door de Russo’s) durft Netflix wel een gokje te wagen.