Netflix kondigt derde seizoen aan voor GLOW

Veronica Superguide logo
Netflix kondigt derde seizoen aan voor GLOW

Netflix kondigt derde seizoen aan voor GLOW

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Netflix heeft eindelijk bevestigd dat de Gorgeous Ladies of Wrestling terug zullen komen voor een derde seizoen! En de worstelende dames zullen in dit nieuwe seizoen hun kunsten gaan vertonen in Las Vegas. Zodra het nieuws bekend was, werd Twitter overstelpt met juichende GIF-jes.

Emmy-nominaties

Het tweede seizoen van GLOW (ook wel G.L.O.W. want het is tenslotte een afkorting) ging op 29 juni in première. Sindsdien heeft Netflix niks laten weten over een eventueel derde seizoen. Maar nu gaat dit er toch komen! De tien Emmy-nominaties die de serie onlangs in de wacht sleepte zullen ongetwijfeld hebben geholpen met het maken van deze beslissing.

De kleurrijke comedy-serie kreeg vooral nominaties in de technische categorieën (zoals bijvoorbeeld voor Casting, Stuntwerk en Camerawerk) maar kreeg daarnaast ook drie nominaties in de hoofdcategorieën: Beste Comedyserie, Beste Regie van een Comedyserie, en hoofdrolspeelster Betty Gilpin werd genomineerd voor Beste Comedy-actrice. Haar tegenspeelster Alison Brie ontving begin dit jaar al een Golden Globe-nominatie voor Beste Comedy-actrice.

GLOW is zoals bekend bedacht door Jenji Kohan, de dame achter Orange Is the New Black. De serie vertelt over een vrouwelijke groep show-worstelaars in het L.A. van begin jaren tachtig, en GLOW is dan ook geheel toepasselijk helemaal in de stijl van de 80's. Ook al klinkt het uitgangspunt van de serie misschien een beetje gezocht, toch is de serie gebaseerd op een groep vrouwelijke show-worstelaars die echt bestaan heeft!

Een datum voor het derde seizoen is er nog niet, maar aangezien de eerste twee seizoenen in de zomer uitkwamen mogen we rekenen op een release ergens in het midden van 2019.

Lees verder