Dit zijn de nominaties voor de 70e Emmy's

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Dit zijn de nominaties voor de 70e Emmy's

Dit zijn de nominaties voor de 70e Emmy's

|
|

Laatste update:

De nominaties voor de 70e Emmy Awards zijn vanavond bekend gemaakt. Net als vorig jaar hebben Game of Thrones en Westworld de meeste nominaties in de wacht gesleept; 22 voor GoT, op de voet gevolgd door de 21 nominaties van Westworld. Daar doe je je petje voor af.

Ook de miniserie The Assassination Of Gianni Versace: American Crime Story deed goede zaken met 18 nominaties, waaronder een hele zwik in de belangrijke acteercategorieën. Samen zijn de drie topseries dus goed voor 61 nominaties voor HBO, dat in totaal zelfs 108 nominaties binnenharkte. Toch deed concurrent Netflix het net ietsje beter met 112 nominaties. De Hollywood Reporter zet het even op een rijtje:

Vorig jaar was het echter niet Game of Thrones en ook niet Westworld dat bekroond werd als beste dramaserie. The Handmaid’s Taleging met die prijs aan de haal. Ook dit jaar heeft de duistere serie van Hulu weer 20 nominaties veroverd, dus het wordt nog spannend.

Drama Series: Game of Thrones, Westworld of toch weer Handmaid’s Tale?

In de categorie dramaseries zien we zoveel topseries bij elkaar dat je met één oogopslag eraan herinnerd wordt dat we in de gouden tijd van tv-series leven. Vorig jaar won The Handmaid’s Tale maar elk van deze zeven series maakt in principe kans. Lichte favoriet is wellicht The Americans; omdat deze serie net gestopt is kan deze thrillerreeks nu immers voor de laatste keer winnen. Ook leuk om te zien dat de kids van Stranger Things nu in het tweede seizoen al met de grote jongens van Game of Thrones en Westworld mee mogen doen.

Comedy Series: Succes voor Barry en Atlanta

Komiek Bill Hader heeft meerdere nominaties in de wacht gesleept voor zijn zwarte comedyserie Barry. Wij juichen al op Superguide al een tijdje ver hoe geweldig deze serie is, dus dit is onze kans om te zeggen “zien jullie nou wel?” Kijken dus! De multi-getalenteerde Donald Glover ook bekend als Childish Gambino ook bekend als Lando Calrissian heeft ook meerdere nominaties gekregen voor zijn eigen tv-serie Atlanta.

Go GLOW!

Ook het voortreffelijke jaren tachtig feestje dat GLOW heet maakt na haar eerste seizoen al kans op Emmy-nominaties. Leuke promotie voor het tweede seizoen dat sinds twee weken te zien is op Netflix. In de serie vliegen Alison Brie en Betty Gilpin elkaar continu in de haren, maar misschien dat dit nu ook in het echt gaat gebeuren aangezien Alison geen nominatie voor beste actrice heeft gekregen maar Betty wel. Aj!

Verder opvallend: geen nominaties meer voor Modern Family, dat jarenlang een monopolie leek te hebben op Emmy Awards in de comedy-categorie.

3 nominaties voor Huis Lannister, maar 0 voor Huis Stark

Ook al heeft Game of Thrones dan de meeste nominaties, in de acteer categorieën doet de serie het minder goed. Alleen de drie Lannister-acteurs Nikolaj Coster-Waldau, Peter Dinklage en Lena Headey zijn genomineerd in de beste bijrol-categorieën. De Starks komen er met 0 nominaties dus bekaaid vanaf.

Westworld doet het wat dat betreft beter met nominaties voor Beste Hoofdrolspeler (Ed Harris én Jeffrey Wright), Beste Hoofdrolspeelster (Evan Rachel Wood) en beste vrouwelijke bijrol (Thandie Newton). The Handmaid’s Tale doet het echter het beste van de drie met een hoofdrolnominatie voor Elisabeth Moss en beste brijol-nominaties voor Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Alexis Bledel en Ann Dowd.

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story

De best vertegenwoordigde serie in de acteer categorieën is The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story, de opvolger van het veelgeprezen The People versus O.J. Simpson. Naast hoofdrolspeler Darren Criss als moordenaar Andrew Cunanan ontvingen ook Edgar Ramirez, Ricky Martin (ja die Ricky Martin), Penelope Cruz, Finn Wittrock en Judith Light nominaties als beste bijrolacteurs.

Geen nominaties voor Better Call Saul

Opvallende afwezige deze Emmy's is Better Call Saul. Wat? Geen Bob Odenkirk voor Beste Hoofdrolspeler? Nee, want aangezien het derde seizoen meetelde voor de nominaties van 2017 en het vierde seizoen nog niet begonnen is valt de populaire Breaking Bad spin-off dit jaar buiten de boot. Ook geen Beste Bijrol-nominatie voor Jonathan Banks als Mike Ehrmantraut dit jaar dus.

De 70e uitreiking van de Emmy Awards zal plaatsvinden in het Microsoft Theater in Los Angeles op 17 september. Presentatie zal in handen zijn van de komieken Colin Jost en Michael Che, die bekend zijn van het vaste Saturday Night Live-segment Weekend Update. Hierin nemen ze elk weekend op gortdroge wijze het nieuws op de hak.

Lees verder