Gemist: dit zijn de grote winnaars van de Emmy Awards

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
Gemist: dit zijn de grote winnaars van de Emmy Awards

Gemist: dit zijn de grote winnaars van de Emmy Awards

|
|

Laatste update:

Vannacht werden in Los Angeles voor de 69e keer de Emmy Awards uitgereikt. Onder meer The Handmaid’s Tale, Big Little Lies en Veep vielen in de prijzen!

Drama

The Handmaid's Tale is zondagavond bekroond met de Emmy Award voor de beste dramaserie. De show speelt zich af in een toekomst waarin nog maar een handjevol vrouwen vruchtbaar zijn. Elisabeth Moss won de Emmy voor beste actrice in een dramaserie voor haar hoofdrol. Actrice Ann Dowd kreeg de prijs voor beste vrouwelijke bijrol in een dramaserie voor haar rol als tante Lydia in de show. John Lithgow won de Emmy voor beste mannelijke bijrol in een dramaserie voor zijn rol in The Crown.

Comedy

De HBO-serie Veep kreeg de Emmy voor beste comedyserie. De show won de felbegeerde televisieprijs voor de derde keer. Hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij het beeldje voor haar hoofdrol in Veep als Selina Meyer, de (vice)president van de VS. Donald Glover werd beloond met een Emmy voor beste acteur in een comedyserie voor zijn rol in Atlanta. Voor dezelfde serie sleepte Glover ook een Emmy voor beste regisseur in de wacht. Alec Baldwin won een Emmy Award voor beste mannelijke bijrol in een comedy. Hij kreeg de prijs voor zijn persiflage van president Donald Trump in de populaire comedyshow Saturday Night Live.

Tv-film en miniserie

Ook de Netflix-serie Black Mirror viel in de prijzen. De aflevering San Junipero uit het derde seizoen werd bekroond als beste tv-film en bedenker en schrijver Charlie Brooker won het gouden Emmy-beeldje voor de serie. Riz Ahmed kreeg een Emmy voor beste mannelijke hoofdrol in een miniserie voor de HBO-productie The Night of. HBO scoorde ook met Big Little Lies, de dramaserie met Nicole Kidman en Reese Witherspoon, die de Emmy won voor beste miniserie. Kidman kreeg daarnaast de prijs voor haar acteerwerk in de show. De Australische actrice vroeg tijdens haar dankwoord aandacht voor een van de thema's in de serie: huiselijk geweld. "Het is een onbesproken probleem, er hangt veel schaamte omheen", zei Kidman.

Verliezers

Hoewel Westworld en Stranger Things met respectievelijk 22 en 18 nominaties de grootste kanshebbers waren van de avond, gingen ze nagenoeg met lege handen naar huis. Alleen Westworld won een Emmy voor beste geluidsmontage. Het kon de gang van Stranger Things niet schelen, die hadden die avond al het rode loper-event gewonnen!

Het complete overzicht van mensen en series die vannacht een Emmy wonnen vind je op de site van de Emmy Awards.

Lees verder