ozark netflix Marty Byrde Jason Bateman

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
ozark netflix Marty Byrde Jason Bateman

Haalt Netflix series als Ozark weg uit Georgia vanwege abortuswetsvoorstel?

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Alie Sierkstra

Netflix overweegt om te stoppen met filmen in de Amerikaanse staat Georgia. Aldaar werd namelijk een omstreden abortuswetsvoorstel aangenomen. Deze beslissing zou onder meer gevolgen kunnen hebben voor de series Ozark, Insatiable en The Liberator, die tot op heden in Georgia opgenomen werden.

Verhuizen Ozark, Insatiable en The Liberator?

Contentdirecteur Ted Sarantos laat Deadline weten dat Netflix geen producties meer in Georgia wil maken als de abortuswet echt bekrachtigd wordt. Netflix filmt onder meer de series Ozark, Insatiable en The Liberator in Georgia. Sowieso worden er veel film- en serieproducties in de staat gemaakt. Dat levert banen op voor ruim 92.000 mensen.

Ook HBO en Amazon laten van zich horen

Netflix is niet de enige die overweegt om beleid aan te passen wanneer Georgia abortus na zes weken daadwerkelijk strafbaar stelt. Ook andere productiemaatschappijen lieten van zich horen. J.J. Abrams en Jordan Peele kondigden bijvoorbeeld aan dat de winst die wordt verdiend met hun HBO-horrorserie Lovecraft Country wordt gedoneerd aan actiegroepen die tegen de wet strijden. Ook zal de Amazon-serie The Power niet meer in Georgia worden opgenomen.

Ozark

De abortuswet in Georgia

De wet in Georgia houdt in dat abortus strafbaar wordt als de hartslag van de foetus te horen is. Dat is vaak na vijf à zes weken. Eerder was het in Georgia mogelijk om tot twintig weken zwangerschap abortus te laten plegen. Abortus is de laatste weken sowieso een veelbesproken onderwerp in Amerika. Zo werd er in Alabama bijvoorbeeld al een wet aangenomen die vrijwel alle abortussen verbiedt, ook wanneer het gaat om verkrachting of incest.

Lees verder