Neill Blomkamp werkt aan sequel op District 9!

District 9

Sciencefiction-liefhebbers opgelet! De Zuid-Afrikaanse regisseur Neill Blomkamp werkt aan een sequel op zijn hit District 9.

Op Twitter deelde Blomkamp dat hij aan een script werkt voor ‘District 10’, samen met Sharlto Copley (District 9, The A-Team, Maleficent) en schrijfster Terri Tatchell (District 9, Chappie).

District 9 was in 2009 de debuutfilm van Neill Blomkamp, en was een aardig groot succes. Financieel, maar de film werd ook genomineerd voor vier Oscars. In District 9 zijn aliens neergestort op aarde, en worden ze door de mensheid opgesloten in een armoedig vluchtelingenkamp. Een wetenschapper onderzoekt de wezens, maar door een ongeluk verandert hij zélf in een insectachtige alien. Dan ontdekt hij dat de overheid bizarre experimenten op de gasten uitvoert.

Blomkamp had na District 9 nog succes met Elysium (2013) en Chappie (2015), zijn nieuwste film Demonic verschijnt in de loop van 2021.

Kijktips? Luister Bankplakkers!

Langverwachte District 9-sequel komt eraan

Het wachten op een District 9-sequel duurt dus al een tijdje. Blomkamp gaf al vrij snel na de première aan dat hij best een vervolg wilde maken, maar op dat moment had hij nog geen echt vervolg voor het verhaal. Daarnaast werd hij door District 9 een veelgevraagd regisseur én richtte hij zijn eigen productiebedrijf op. Nou ja, beter laat dan nooit!

Het betekent waarschijnlijk wel dat we sowieso nog een jaar (misschien wel twee!) moeten wachten op District 10. Mocht je District 9 nog nooit gezien hebben: de film staat op dit moment op Netflix!