Neill Blomkamp hint op terugkeer Peter Weller in RoboCop Returns

Veronica Superguide logo
Neill Blomkamp hint op terugkeer Peter Weller in RoboCop Returns

Neill Blomkamp hint op terugkeer Peter Weller in RoboCop Returns

|
|

Laatste update:

Geschreven door:
Redactie

Neill Blomkamp zegt alles wat de fans van RoboCop willen horen over het nieuwe deel. Ook over wie de titelrol zou moeten spelen!

Snoeihard

Vorige maand werd bekend dat Neill Blomkamp (District 9) werkte aan RoboCop Returns. Het betreft hier geen duffe remake voor twaalf jaar en ouder, maar een direct vervolg op het origineel met een snoeiharde R-rating! Als kers op de taart is het script geschreven door de scenaristen die ook tekenden voor de Paul Verhoeven-klassieker uit 1987. Maar wacht, RoboCop-fans… er is meer!

Actiesterren

Deze week stelde iemand op Twitter Blomkamp de vraag wie volgens hem de perfecte kandidaat is voor de titelrol. Het anwoord was kort, maar krachtig: Peter Weller. Deze acteur speelde ook in het eerste deel de rol van RoboCop (en in het vervolg, maar daar heeft niemand het meer over). Natuurlijk zouden veel fans Weller graag opnieuw in de rol zien van agent Alex Murphy, maar de acteur is inmiddels in de 70. Niet dat actiesterren als Stallone en Schwarzenegger daar zich iets van aantrekken, maar toch…

Gastrol

Het is in ieder geval niet helemaal duidelijk in hoeverre Blomkamp serieus is over zijn ideale kandidaat. Het is waarschijnlijker dat Weller een gastrol heeft in RoboCop Returns, al dan niet in de rol van Murphy. Maar met de regisseur die Die Antwoord castte voor de hoofdrollen in een peperdure sciencefictionfilm, weet je het natuurlijk maar nooit!

Lees verder