RoboCop Returns! De sequel die nooit gemaakt werd, komt nu toch!

Veronica Superguide logo
Veronica Superguide logo
RoboCop Returns! De sequel die nooit gemaakt werd, komt nu toch!

RoboCop Returns! De sequel die nooit gemaakt werd, komt nu toch!

|
|

Laatste update:

In 1987 verrijkten schrijvers Michael Miner en Edward Neumeier samen met Nederlands trots Paul Verhoeven als regisseur de wereld met de film RoboCop. Ruim dertig jaar later wordt de film nog steeds gezien als een ware klassieker die prima in het rijtje tussen Alien, The Terminator en (ja, even slikken) Star Wars past.

Goed nieuws voor de fans: de originele schrijvers werken samen met regisseur Neill Blomkamp (bekend van District 9 en Elysium) aan een vervolg! Miner en Neumeier hebben al jaren geleden een sequel geschreven die hoge ogen gooide bij fans. Toch werd-ie nooit gemaakt, omdat Paul Verhoeven het toen niet zag zitten en de befaamde writers strike plaatsvond. Nu wordt het langverwachte project toch weer leven ingeblazen.  

Regisseur Blomkamp is in zijn nopjes: "Het origineel had een enorm effect op mij als kind. Het is een klassieke sci-fi film met een diepere betekenis. Ik hoop dat we daar dichterbij kunnen komen in de sequel."

Het plot

In het origineel speelde Peter Weller een agent op het randje van de dood die tot cyborg-agent omgebouwd werd om misdaad in Detroit aan te pakken. De RoboCop werd echter geplaagd door herinneringen uit zijn vroegere leven. In 2014 verscheen er een remake die niet erg succesvol werd. RoboCop Returns zal zich wederom afspelen in een met misdaad overspoeld Detroit. De cyborg moet na jaren terugkeren naar de stad om het van het randje van de afgrond te redden. Er is nog geen releasedatum, maar wij hopen op een spoedig verloop!

Lees verder