Myth confirmed: Tom Cruise zegt nooit ‘nee’ tegen een stunt

Myth confirmed: Tom Cruise zegt nooit ‘nee’ tegen een stunt

Volgens de legende zegt notoire waaghals Tom Cruise nooit ‘nee’ tegen een stunt. Dat is bewonderenswaardig, maar je kunt ook weer niet overal ‘ja’ op zeggen. Hoe lost de steracteur dit probleem op?

Collider

 interviewde schrijver/producer/regisseur Christopher McQuarrie. McQuarrie regisseerde Cruise in Jack Reacher, Mission: Impossible - Rogue Nation én het magistrale Fallout. Hij deelde dat hij Tom Cruise nog nooit ‘nee’ had horen zeggen tegen een (gevaarlijke) stunt.

Als Cruise geen zin heeft om een stunt uit te voeren, gooit hij het volgens McQuarrie over een andere boeg. ‘Als Tom er geen zin in heeft zegt hij: ‘Boeh, saai!’ Volgens de regisseur doet Cruise zo'n stunt dan ook niet...

*Gaap*

De maniak weigert dus alleen stunts die hij niet eng genoeg vindt… Of doet hij misschien net alsof? Dat laatste lijkt ons niet het geval, als je naar de duizelingwekkende HALO-jump uit Mission: Impossible - Fallout kijkt.

De anecdote van McQuarrie klinkt een beetje gestoord, maar Cruise is wel degelijk bezig met de veiligheid tijdens een film. Henry Cavill had eigenlijk ook een HALO-jump willen maken, maar dit werd door Tom gevetood, omdat Cavill niet de juiste papieren had voor zo’n sprong.

De regisseur van een eventuele zevende Mission: Impossible-film krijgt er nog een hele kluif aan. Wat blijft er voor Tom Cruise nog over dat niet ‘saai’ is? De ruimte?